Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви завръщането си

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви завръщането си
Коментари Харесай

Тръмп във Фейсбук: Завърнах се!

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи завръщането си във " Facebook " (Facebook), публикувайки известие в обществената медия за пръв път, откогато му беше неразрешено да употребява платформата след протеста против Капитолия.

 

" Завърнах се! ", написа просто в профила си някогашният американски водач.

Компанията майка на Фейсбук - Meta Platforms Inc публично възвърне акаунта на Тръмп през февруари тази година, като сподели, че обществеността би трябвало да може да чуе какво споделят политиците, в това число " положителният, неприятният и злият ".

 

Междувременно и YouTube, благосъстоятелност на Гугъл, възвърне в петък достъпа на Доналд Тръмп до своята платформа след повече от двегодишно прекъсване, следвайки сходните ходове от страна на Meta и Twitter.

 

Тръмп, който води акция за президент през 2024 година, беше спрян от платформите на YouTube след протестите в Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година за хипотетично нарушение на разпоредбите по отношение на подбуждането към принуждение.

 

Лесли Милър, вицепрезидент на публичната политика на YouTube, сподели:

 

" Ние деликатно оценихме продължаващия риск от принуждение в действителния свят, като балансирахме това с значимостта на запазването на опцията гласоподавателите да чуят еднообразно от главните национални претенденти в навечерието на избори ".



 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР