Бившият президент на Франция Никола Саркози, който беше задържан под

...
Бившият президент на Франция Никола Саркози, който беше задържан под
Коментари Харесай

Саркози отново дава показания

Бившият президент на Франция Никола Саркози, който беше арестуван под стража във вторник по отношение на следствието на нелегално либийско финансиране на предизборната му акция през 2007, още веднъж е в парижкото предградие Нантер, с цел да продължи да дава показания. Саркози беше разпитван до среднощ и след това прекара нощта в дома си в Париж. Автомобилът с някогашния президент е дошъл в Нантер, където е Централното ръководство за битка с корупцията, финансовите и данъчните нарушавания, към 8 ч. тази заран.

По закон задържането на Саркози може да продължи до 48 часа. След това или би трябвало да му бъде повдигнато обвиняване, или да бъде освободен.

По-рано Саркози е бил арестуван за предоставяне на показания по отношение на съмнения за нелегално финансиране на предизборната му акция през 2007 от собственичката на корпорацията „ Л`Ореал " Лилиан Бетанкур. Впоследствие съмненията против Саркози по това дело бяха снети.

Следствието по настоящето дело стартира преди 5 години. Следователите разполагат с показанията на медиатор, който твърди, че предал на представители на Саркози „ няколко куфарчета с пари, получени от Либия ”. Според медии, става дума за най-малко 5 млн. евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР