Наркотици, изнасилвания, нападения с ножове - печално известният виенски квартал

...
Наркотици, изнасилвания, нападения с ножове - печално известният виенски квартал
Коментари Харесай

Квартал на Виена изпитва сериозни проблеми със сигурността

Наркотици, изнасилвания, набези с ножове - печално известният виенски квартал Фаворитен продължава да е на първите страници на вестниците.

Има ли австрийската столица, която се слави с най-високото качество на живот в света, проблем със сигурността?

" Случвало ли ви се е нещо тук? ", попитахме локалните поданици. " През деня тук е относително безвредно ", споделя продавачка на цветя.

" Тук живеят хора от разнообразни националности, тъй че постоянно може да се случи нещо. Винаги би трябвало да внимаваш за себе си ", споделя мъж от квартала.

" Там имаше пердах в продължение на половин час. Полицията не пристигна ", споделя трети.

 
Тук, във Фаворитен, полицията към този момент всеки ден ревизира хората за оръжие на инцидентен принцип. Така тя се пробва да отстрани престъпността от улиците. Австрийското държавно управление също по този начин възнамерява да понижи възрастта за наказателна отговорност от 14 на 12 години.
Йоханес Плешбергер – сътрудник на Euronews

По данни на управляващите, във Виена се усилват тежките насилствени закононарушения измежду младежите. Непълнолетните причинители към този момент прибягват до ножове и даже до огнестрелни оръжия.

 
Забелязваме увеличение на закононарушенията, осъществени от младежи в избрани области. Това са най-вече набези, обири, само че също по този начин и увреждане на имущество. Разбира се, в този момент полицията подхваща ограничения за противопоставяне в тази област - както превантивно, по този начин и посредством работа с младежите след осъществяване на закононарушенията.
Филип Хаслингер – представител на полицията

Въпреки че Австрия е на пето място в Световния показател на мира и затова е една от най-безопасните страни в света, случаите в мултикултурния квартал Фаворитен евентуално ще окажат въздействие върху идните избори за Европейски парламент. Прогнозите са, че антиимигрантската Партия на Свободата ще завоюва с огромна преднина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР