Бившият президент на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призова да се

...
Бившият президент на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призова да се
Коментари Харесай

Бившият президент на Байерн Мюнхен призова за важни промени

Бившият президент на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге прикани да се преразгледат разпоредбите за Финансовия феърплей, като те да са с ясни наказания, с цел да се спрат нарушаванията в европейския футбол.

" Имаме потребност от Финансов феърплей 3.0, който да бъде спазван строго и непрекъснато и да включва характерна система от санкции ", написа Румениге в колонка за немския вестник " Велт ".

66-годишният Румениге счита, че ръководещият орган на УЕФА има " мамутската задача " да дефинира спортни и финансови наказания.

" Ако клуб наруши Финансовия феърплей е значимо да знае тъкмо какво го чака - изключване от Шампионската лига ", сподели той.

Румениге напомни, че " няколко клуба са покрай стопански колапс " и загатна, че италианският топ клуб Ювентус бе кадърен единствено да ограничи загубите си с помощта на инжекция от капитал, която е била разрешена още веднъж.

Румениге прикани да се фиксират заплатите на футболистите и припомниза скорошното предложение за първокласен налог при нарушаването на Финансовия феърлпей, съгласно който всички суми над лимита, би трябвало да бъдат облагани, няма да бъде задоволително, защото някои клубове имат неограничени средства, с помощта на притежателите си или вложителите.

" Наистина ли наказваме клубове като Манчестър Сити или Пари Сен Жермен, където парите са по-скоро условен въпрос? ", попита Румениге.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР