Бившият премиер Кирил Петков отказа да се яви на комисията,

...
Бившият премиер Кирил Петков отказа да се яви на комисията,
Коментари Харесай

Страх от затвор тресе Киро: Няма да стъпя в комисията, за да ме разпитват за „Джемкорп“

Бившият министър председател Кирил Петков отхвърли да се яви на комисията, иниицирана от ГЕРБ за меморандума с Gemcorp. В момента той трябваше да бъде изслушан за контракта, само че разгласи, че ще остане в зала, тъй като „ на този парламентарен надзор по-важно е да изслушаме министър Шишков къде са парите от „ Хемус “, в сравнение с да се занимаваме с ГЕРБ и чуването за Gemcorp “. Все отново енергийният министър от кабинета „ Петков “ Александър Иванов ще отиде да бъде изслушан.
На брифинг в Народното събрание Петков акцентира, че меморандумът е необвързващ и правно доброволен. Това го пишело още на първия ред в документа. „ С решение на Министерски съвет в оперативно съвещание взехме решение да го прекратим, има явен доклад и документите от оперативното съвещание, той е в деловодството на Народно събрание “, уточни още експремиерът. Освен тоева към този момент има подписан отвод от каквито и да е искания за българската страна, както от Gemcorp, по този начин и от IP3 няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни от борисовките…
Според „ Промяната “ ГЕРБ пробват да вкарат несъществуваща тематика в дневния ред, с цел да се „ пусне димка и да не видят главните тематики “. А измежду тях е неналичието на бюджет. Половината население чака нов бюджет, изключително пенсионерите и работещите на минимална работна заплата, считат от партията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР