Бившият премиер Бойко Борисов уличи ръководството на МВР в нарочна

...
Бившият премиер Бойко Борисов уличи ръководството на МВР в нарочна
Коментари Харесай

Борисов се сравни с Навални и видя заговор за ареста му заради подкрепата на ГЕРБ за Украйна

Бившият министър председател Бойко Борисов уличи управлението на Министерство на вътрешните работи в нарочна наказателна акция против него, с която да се осуети възможна поддръжка на ГЕРБ за военна поддръжка на България за Украйна. 

На първата си конференция след задържането на 17 март Борисов съпостави обстановката с ареста си като " Путин с Навални в Русия - разпорежда, и всички " так-так-так ", още 7, още 8, още 9 години затвор ". 

Председателят на ГЕРБ обвърза хронологията на ареста със серия от публични срещи, които той е провел с украински представители в дните преди акцията на Министерство на вътрешните работи. 

" Във вторник (15 март, б.р.) тук беше посланикът на Украйна. Ние дадохме цялостна поддръжка за Украйна. Ако правителствтото внесе такова искане, ще го подкрепим. Нахалството ми продължи в идващия ден, когато с Порошенко и Кличко преподтвърдихме тази поддръжка. В четвъртък ме арестуваха, с цел да може ГЕРБ да е афектиран, инфектиран и да не го поддържа ", сподели Борисов. 

Той обаче разгласи, че ГЕРБ няма да се откаже от решението си да даде гласове в Народното събрание, в случай че мандатоносителите изискат утвърждение на военна поддръжка за Киев. 

" Може да сме афектирани, засегнати, огорчени, само че нашата евроатлантическа линия е непоколебима за разлика от Христовци, Атанасовци, които крепят коалцията, разрушават страната и главните системи в нея ", беше коментарът му. 

Борисов разгласи още, че научил от собствен " източник " от ръководещото болшинство каква била аргументацията на Кирил Петков за осъществените арести на 17 март пред сътрудниците. 

" Така или другояче ще се върви на избори, на него му би трябвало за предизборната акция да каже " Аз арестувах Бойко, гласувайте за мен ". Това е целият проект ", сподели още той. 

Той удостовери, че е привикан на нов разпит в прокуратурата в понеделник, 28 март. 

Борисов отхвърли да разяснява изказванията на Васил Божков за провеждана среща в резиденция " Бояна ", на която някогашният хазартен необут споделя, че е принуждаван да отчислява дял от облагата си в интерес на ГЕРБ. 

" Всичко, което сме правили, е било доста съобразено със закона. Нищо няма да приказвам по това. Каквото и да кажем, ще го извадите и ще го пуснете като различен сигнал ", сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР