Бившият председател на парламента Ива Митева не стана депутат, тя

...
Бившият председател на парламента Ива Митева не стана депутат, тя
Коментари Харесай

Ива Митева: Уволнението ми е политическа репресия от ГЕРБ

Бившият ръководител на Народното събрание Ива Митева не стана народен представител, тя се върна на работа в администрацията на Народното събрание като юридически консултант по законодателството. А преди ден беше съкратена с решение на шефа на Народно събрание Росен Желязков. Според Митева става дума за политическа принуда, идваща от ГЕРБ.

„ Януари месец разбрах, че Вежди Рашидов е образувал произвеждане против мен и взех решение малко да премисля нещата и да видя накъде да потегли. Той образува дисциплинарно произвеждане против мен. Назначава се вътрешен одит. Решението на отчета на одита е доста смешно. Най-интересното, е че вършат одит като ръководител на Народното събрание и редом с това като шеф на дирекцията, което е цялостно безсрамие “, сподели Митева пред Би Ти Ви. Тя подозира, че в основата са народни представители от ГЕРБ.

„ Рашидов преди този момент неведнъж ми е казвал, че е удовлетворен от мен по какъв начин работим по законите “, съобщи Митева.

Юристката твърди и че има огромни финансови нарушавания, свързани с някогашния ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева, само че не пожела да влиза в детайлности.

„ Нарушенията са свързани с създаване на пленарната зала, с хранителния комплекс, нова пленарна зала, която коства над 20 милиона лева, няма даже озвучаване, и система за гласоподаване “, съобщи Ива Митева.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР