Бившият председател на Надзорния съвет на столичното общинско дружество Топлофикация-София

...
Бившият председател на Надзорния съвет на столичното общинско дружество Топлофикация-София
Коментари Харесай

Фандъкова назначи нов заместник-кмет по екологията

Бившият ръководител на Надзорния съвет на столичното общинско сдружение " Топлофикация-София " Десислава Билева ще е новият заместител кмет по екологията на столицата, заяви кметът на града Йорданка Фандъкова. Билева сменя на позицията Йоана Христова, която подаде оставка преди към седмица след поредност от кавги, един от които бе обвързван със забатачения ремонт на Западен парк. Самата Билева работи в " Топлофикация " доникъде на предишния месец, като молбата й за овакантяване бе гласувана на 16 април от Столичния общински съвет. Още тогава опозицията в лицето на " Демократична България " заподозря, че Билева ще размени Христова, чието овакантяване към оня миг към момента не беше реалност, и подлага на критика избора на Фандъкова.

Днес кметът съобщи, че се е спряла на Билева, тъй като не била партийна, а експертна кандидатура. " Тя не е политическо лице. Започнала е своята работа като специалист в Министерството на регионалного развиване и благоустройството. Работила е на експертна служба дълги години при разнообразни държавни управления. След това е работила и в Министерството на здравеопазването. Преподавател е в Нов български университет. Работила е няколко години като началник на европейски планове с Министерството на околната среда и водите по стратегиите за околна среда ",заяви Фандъкова.

Според нея задачата на Билева в " Топлофикация " е била да подкрепи утвърждението от Европейската комисия на инсталацията за произвеждане на сила от RDF гориво, която следва да се построи в ТЕЦ-София.Както " Сега " писа, преди дни планът беше утвърден. Фандъкова сподели още, че като отраслов зам.кмет Билева ще продължи да работи по плана и отсега нататък.

" С моя опит аз не числя се към никоя политическа партия, само че напълно съм експертен човек, ще работя за задачите на най-проблемната тематика - качеството на атмосферния въздух. Всички знаем, че това е тематика, която касае всеки един гражданин на Столична община. Това е тематиката, която ще бъде мой първи и главен приоритет “, даде обещание Билева след представянето си.

От " Демократична България " се изрекоха срещу назначението на Билева поради непрекъснато неприятните финансови резултати на " Топлофикация " и поради обвързаността на сдружението с компании на предприемача Христо Ковачки. " Повишение за " положителната " работа в " Топлофикация ", която предходната година загуби над 88 млн лв.. Билева е представяна от кмета за специалист и това може да е по този начин. Но е реалност, че нито един път за годините, в които е била ръководител на надзора на " Топлофикация ", Билева не е отчела проблеми пред принципала - Столичния общински съвет. Това се случваше в това време, когато " Гранд енерджи " (дружество, обвързвано с Христо Ковачки - б.р.) застана на изхода на сдружението, като прибираше комисиони от продажбата на ток ", разяснява общинския консултант от " Демократична България " Владислав Панев във " Facebook ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР