Бившият председател на КПКОНПИ обяви мотивите си за подадената оставка,

...
Бившият председател на КПКОНПИ обяви мотивите си за подадената оставка,
Коментари Харесай

Цацаров: ДАНС отне допуска ми по настояване на Кирил Петков и Бойко Рашков

Бившият ръководител на КПКОНПИ разгласи претекстовете си за подадената оставка, като преди всичко уточни, че се е уморил да бъде упрекван с основния прокурор за всичко, което не върви в страната. Всеки човек си има и персонално достолепие, сподели Цацаров пред депутатите от парламентарната антикорупционна комисия.
Още по темата
Той отхвърли и по думите му, " спекулата ", че оставката му е вследствие от отнетия допуск от ДАНС. Цацаров назова това на ниска цена политически пиар и разкри, че за оставката му 10 дни преди да я разгласи обществено към този момент е знаел президента Румен Радев, персонално известен от шефа на КПКОНПИ за решението му. Още по-рано - 15 дни преди да я оповести обществено, Цацаров е уведомил за персоналното си решение и водачи на парламентарни групи, включително от ръководещото болшинство.

" Уведомих за желанието си водачите на съществени парламентарни сили. Считам, че откакто съм определен от Народно събрание, обикновено е. Уведомих президента, тъй като смятам, че институционалното почитание го изисква и смятам, че по този начин е редно да се прави. Последва сказка с сътрудници на ДАНС ", разкри хронологията той.

Цацаров разгласи, че по негова информация допускът му до държавни секрети е лишен по разпореждане на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков. След беседата с двама сътрудници на ДАНС шефът на КПКОНПИ схванал, че допускът до класифицирана информация му се лишава зарпади Цумгейт. По думите му, индивидът подал сигнала, е вътрешният министър Бойко Рашков.

" Имам основателно съмнение да смятам, че е Бойко Рашков ", сподели Цацаров за индивида, който е подал сигнала против него за отнемането на позволява. " Ако се окаже неверно, аз ще се извиня обществено на господин Бойко Рашков. Ако се удостовери, с него ще се срещнем на друго място, където аз ще защитя името си ", загатна за завеждане на правосъдно дело някогашният основен прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР