Бившият министър на здравеопазването Илко Семерджиев скочи остро срещу Председателят

...
Бившият министър на здравеопазването Илко Семерджиев скочи остро срещу Председателят
Коментари Харесай

Илко Семерджиев насмете бизнесдамата, всяла паника с лекарства

Бившият министър на опазването на здравето Илко Семерджиев скочи остро против Председателят на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова, която прокуратурата упрекна, че всявала суматоха за медикаменти.

"Така става, г-жо Асена, когато се опитваш да осребриш мътната вода. Впрочем, не за първи път... Генеричното заменяне и изхвърлянето на лекаря от лечебния развой, когато притежаваш производител на медикаменти, дистрибутори и верига със стотици аптеки с назначени фармацевти-служители е не просто корист... Да плашиш хората във времена на рецесия, с цел да си прокараш интереса очевидно този път няма да мине ", написа в персоналния си профил някогашният министър на опазването на здравето.


Асена Стоименова

"В България недостиг на медикаменти сега няма, а в изискванията на изключително състояние да обикаляш медиите и да приказваш неистини е рисково - никой от бизнеса не желае да му се прикачи етикет, че неговите медикаменти ги няма на пазара освен тъй като не е правилно, само че и тъй като по този начин им се нанасят пазарни и репутационни вреди. А за стресирането на хората да не приказваме ", написа още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР