Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов заяви, че в отбранителната

...
Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов заяви, че в отбранителната
Коментари Харесай

Ексвоенен министър: Има видима промяна в политиката ни за Украйна. До 3г Русия може да нападне…

Бившият министър на защитата Велизар Шаламанов съобщи, че в отбранителната политика на страната ни има забележима смяна.
„ Досега не се говореше, като политическо решение, да желаяме противокорабни системи, за противовъздушна защита. Досега не се говореше да прегледаме положението на въоръжението и техниката ”, съобщи Шаламанов. По думите му действително с тези дейности участваме и в подготовката на украинските сили.
„ 2024 година ще бъде извънредно амбициозна и осъществяването на задачите зависи от мобилизацията на помощта, в това число и от България ”, съобщи Шаламанов. Той подчертава, че НАТО за първи път е изготвила отбранителни проекти и всичко, което не може да бъде употребявано в тях, става с отпаднала нужда. „ Това, което е належащо на България, се дава по отбранителните проекти на НАТО ”, сподели някогашният министър по Нова. По думите му този вид решения са главният инструмент да се отвори и вратата за Шенген.
Според Шаламанов, в случай че Украйна не успее да отвоюва своите територии от Русия, това значи Москва да нападне друга европейска страна до 3-7 години. Той изключва Съединени американски щати да отдръпват своята поддръжка за Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР