Бившият министър на околната среда, климатичните промени и урбанизацията Мурат

...
Бившият министър на околната среда, климатичните промени и урбанизацията Мурат
Коментари Харесай

Бивш министър е кандидатът на Реджеп Ердоган за кмет на Истанбул

" Бившият министър на околната среда, климатичните промени и урбанизацията Мурат Курум е претендентът за кмет на Истанбул, повдигнат от турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва ", написа локалното издание " Дувар ".

Кандидатурата на сегашния народен представител в Народното събрание от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) бе показана на конгрес в най-големия турски град, приключил късно нощес.

" Девизът на акцията на индивида, който бе член на органа на изпълнителната власт от 2018 до 2023 година, е " Отново Истанбул! Отново ПСР! ", уточни още медията.

" Ние ще работим за хората. Аз като бях министър върших това и се оправих чудесно ", съобщи Курум.

Ердоган, който показа още 15 претенденти за кметове, от своя страна, съобщи: Ще сложим завършек на безвремието и ще спасим града от банкрута, до който го докара ръководството на Народнорепубликанската партия (НРП).

Настоящият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу бе повдигнат от НРП, която е най-голямата опозиционна на властта Анкара мощ и най-старата партия в страната. Той завоюва изборите преди пет години, като победи претендента на ПСР Бинали Йълдъръм. Кандидатът на опозицията бе подсилен и от членове и симпатизанти на прокюрдската Демократична партия на народите и на Добрата партия.

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР