Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер заяви, че по-малките английски

...
Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер заяви, че по-малките английски
Коментари Харесай

Венгер: Малките клубове в Англия ще фалират

Бившият управител на Арсенал Арсен Венгер съобщи, че по-малките британски клубове могат да банкрутират, в случай че нищо не се промени в системата на локалния футбол. В последните дни стана ясно, че двата най-титулувани тима в страната Манчестър Юнайтед и Ливърпул готвят съществени промени във Висшата лига, част от които плануват насочването на повече средства към по-долните равнища на британския футбол (Чемпиъншип, Лига 1, Лига 2), като това включва първичен задатък от 250 милиона паунда.

Според Венгер обаче това няма да се окаже задоволително, с цел да бъдат избавени финансово по-скромните клубове на Острова.

" Ако нищо не се промени, дребните клубове ще спрат да съществуват. Не мисля, че едно заплащане ще реши казуса. Със сигурност генерираните пари би трябвало да се поделят, приходите на топ тимовете би трябвало да бъдат споделяни с по-малките клубове ", разяснява Венгер.

" В последна сметка решението би трябвало да пристигна от Футболната асоциация, от държавното управление, от Висшата лига. Важно е да се откри някакъв компромис, с цел да се решат проблемите, които съществуват още преди рецесията с ковид ", добави френският експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР