Бившият механик на Макларън и настоящ анализатор Марк Прийстли прогнозира,

...
Бившият механик на Макларън и настоящ анализатор Марк Прийстли прогнозира,
Коментари Харесай

Може ли Ред Бул да уволни Перес?

Бившият монтьор на Макларън и сегашен анализатор Марк Прийстли предвижда, че Серхио Перес може и да не изкара до края на сезона като водач на Ред Бул.

В Барселона мексиканецът записа следващия си слаб уикенд, като след неточност в квалификацията започва едвам 11-и и приключи 4-и. И макар, че беше доста покрай подиума, Перес не съумя да се пребори с Джордж Ръсел за място в Топ 3 на финала.

„ Перес позволи някои неточности в квалификацията в Испания – изясни Прийстли в подкаста на BBC Chequered flag. – Той в действителност се издъни и трябваше да започва много по-назад в сравнение с му се искаше. В средата на колоната борбата е доста оспорвана и Перес се опита да направи нещо по-различно, тъй като знае, че разполага с доста бърз автомобил, само че стигна единствено до четвъртото място. ”
 Хорнър похвали Перес за четвъртото място Хорнър похвали Перес за четвъртото място
Прийстли разяснява и психическото положение на Перес, който беше доста по-бърз и мощен при започване на сезона.
 Перес: Беше мъчно да последвам Мерцедес Перес: Беше мъчно да последвам Мерцедес
„ Не знам дали Серхио загуби убеденост в последните седмица, въпреки всичко единствено допреди две седмици се обсъждаха възможностите му да се бори за международната купа. А в този момент има хора, които оспорват мястото му отбора. Дали Серхио ще успее да изкара до края на сезона като водач на Ред Бул? ”

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър показва напълно друга позиция и изясни, че Перес си слага прекомерно високи условия, в отбора са наясно с опциите му и чакат той още веднъж да си върне положителната форма.

Миналата година Перес подписа нов контракт с Ред Бул, до края на 2024, като контрактът беше разгласен след успеха му в Монте Карло.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР