Бившият лекар на олимпийския отбор по гимнастика на САЩ Лари

...
Бившият лекар на олимпийския отбор по гимнастика на САЩ Лари
Коментари Харесай

В САЩ осъдиха чудовището Лари Насър на 175 години затвор

Бившият доктор на олимпийския тим по гимнастика на Съединени американски щати Лари Насър през днешния ден бе наказан на затвор от 40 до 175 години след свидетелските показания на 156 дами, които е насилвал до момента в който са били девойки.

Самият Насър се призна за отговорен за полово принуждение и корист със 100 малолетни под прикритието на здравно лекуване. Срещу него свидетелстваха над 150 жертви на дейностите му, като доста от тях се отхвърлиха от анонимността, на която имат прави по закон.

Първата жертва на някогашния доктор, обаче не е гимнастичка или негов пациент. Тя се споделя Кайли Стивънс. Родителите ѝ били другари със фамилията на Насър, Самата тя даже работела като детегледачка на децата му.

Той първо почнал да се разхожда гол пред нея. После мастурбирал в нейно наличие. А по-късно физически злоупотребил с малолетното момиче. Като тези дейности се случвали даже, до момента в който двете фамилии си гостували.

Насър почнал да със половите си дейности против Кайли, когато тя била на 6 години. „ Oще не бях изгубилa всичките си бебешки зъби”, спомня си тя.

Когато Кайли била на 12 години, разказала на родителите си, че Насър триел пениса си в краката ѝ. Той отрекъл. А нейните лични родители я обвинили в неистина и я предиздвикали да му се извини.

В продължение на години Насър ловко се възползвал от огромния си престиж като доктор, с цел да злоупотребява с дребни девойки. Масажите на гимнастичките, за които се грижел, постоянно били придружавани с навлизане във вагината или ануса им.

Той убеждавал девойките, че това е естествена част от лекуването на спортните им контузии. В същото време огромното му въздействие плашело доста от жертвите му, които се опитвали да осъществят спортна кариера.

Нахалството на Насър било голямо. „ Не единствено физически, само че и душевен, би трябвало да пазиме нашите спортисти”, декларира той в изявление за спортна медия. „ Физическите пострадвания съвсем постоянно могат да се възстановят. Умствените пострадвания оставят белези, които не престават да се връщат и да ги преследват по-късно”.

“This is what it looks like when the adults in authority do not respond properly to disclosures of sexual assault.” One of the first women to publicly accuse #LarryNassar gives last impact statement before sentencing. pic.twitter.com/BKsqFVDwOS
— AP Central U.S. (@APCentralRegion) January 24, 2018
Американската федерация по гимнастика беше разтърсена от абсурда с някогашния доктор на националния тим. Има основателни подозрения, че нейното управление е прикривало закононарушенията на Насър, с цел да резервира положителното име на организацията.

Председателят на административния съвет на Пол Парила, неговият асистент Джей Виндър и отговарящата за финансите Битси Кели внесоха своите оставки, които влязоха в действие в неделя.

Олимпийската шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс съобщи обществено, че и тя е една от многото жертви на Насър. Байлс завоюва 4 златни и 1 бронзов медала от Олимпийските игри в Рио през 2016 година Други негови жертви са олимпийските шампионки Габи Дъглас, Али Райсман и Макайла Мароуни.

“People didn’t believe me, even people who I thought were my friends... They called me a liar, a whore... Instead of backing down, I continued to speak my truth,”
https://t.co/Lmp3JGrjJ1 #larrynassar
— The Detroit News (@detroitnews) January 18, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР