Бившият координатор на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа Ерхард

...
Бившият координатор на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа Ерхард
Коментари Харесай

Бусек: ЕС трябва да приеме и останалите балкански държави

Бившият координатор на Пакта за непоклатимост за Югоизточна Европа Ерхард Бусек съобщи, че Европейският съюз би трябвало бързо да одобри останалите балкански страни, с цел да позволи проблемите в района.

Според него това би насърчило районното съдействие.

На интернационалната конференция в Белград " Европейски център за мир и развиване ", отдадена на новите концепции за сигурност в света, Бусек съобщи, че разделянето на Западна Европа и Вишеградската група, проблемите с Русия, Балканите и Средиземноморието, могат да бъдат решени от Европа със усилване на съдействието, без значение от политическите и други разлики сред страните.

„ Европейският съюз се нуждае от явен и съдбоносен метод към разрешаването на проблемите на Балканите, а това значи по-бързо присъединение на останалите страни. Това би могло да промени характера на евросъюза, само че това е належащо. Защото това е Европа. Брюксел ще би трябвало да бъде по-скоро сътрудник, а не някой, който издава заповеди - направете това, попълнете го... употребявайки застрашителен звук “, посочи Бусек.

Давайки за образец Косово, той означи, че " за някои сърби казусът е в измененията на границите ", само че Европа непрекъснато трансформира границите си и че в своята история има доста такива образци. „ Така че за нас смяната на границата е от витална значимост, а в тази ситуация и за Косово “, акцентира Бусек. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР