Бившият кондиционен треньор на българските ЦСКА и Лудогорец Иван Йовановски,

...
Бившият кондиционен треньор на българските ЦСКА и Лудогорец Иван Йовановски,
Коментари Харесай

Бивш треньор на ЦСКА и Лудогорец: Показахме си зъбите и разклатихме света

Бившият кондиционен треньор на българските ЦСКА и Лудогорец Иван Йовановски, който в този момент е част от националния тим на Северна Македония бе потърсен за коментар от съветското издание „ Спорт-Експрес “ след сензационната победа с 2:1 над Германия в международните квалификации.

36-годишният Йовановски работи и в съветския Урал, паралелно и с тази в югозападната ни съседка.

Можете ли да се наречете щастливи след тази победа?
- Разбира се! Работя там от 5 години. Мога да бъда наименуван освен благополучен човек, само че и горделив от моя екип. Имаме стилен състав и също така всички сме едно огромно семейство. Отначало бяхме доста щастливи, че стигнахме до европейското състезание, а в този момент сме щастливи, че победихме един от най-хубавите тимове в света. Тактическият метод беше доста сериозен. Всеки сподели максимума си.

Имате ли пояснение по какъв начин успяхте да постигнете успеха над Германия?
- Показахме си зъбите! Не се предадохме, тъй като вкарахме гол, който ни разреши да победим. Македонският народен тим се трансформира в сериозен кандидат. Ще кажа следното - всичко това е резултат от работата на всички, а не е случайно! Някои хора считат, че това е инцидентно, само че не е. Имаме задоволително умения, мотивация и професионализъм, с цел да реализираме подобен резултат. Знам по какъв начин ни гледа целия свят и че никой не очакваше подобен резултат. Всеки път, когато се събираме, ние работим съгласно нашия проект. Всеки път ставаме все по-добри.

Може ли подценяването на немския народен тим да бъде главният фактор за тази победа?
- Не. Още от първите дни треньорът на германците съобщи, че Северна Македония е първокласен тим и изисква сериозен метод. Треньорите на други тимове гледат и схващат, че притежаваме всички нужни игрови качества.

Какво се случи в съблекалнята след мача?
- Голямо благополучие! Имаше неописуеми страсти. Постигнахме страхотна победа за целия македонски футбол, просто исторически мач. Европа и светът са разтърсени! Абсолютно всички бяха сюрпризирани. Всички спортни медии писаха за това. Казват, че сме спечелили с хитростта си.

Вие сте кондиционен треньор. Можете ли да обясните по какъв начин Пандев на 37 години съумява да реализира резултати на толкоз високо равнище?
- Пандев през целия си живот играе на високо равнище. Освен това е извънредно добре физически. Едно от главните му футболни качества е футболната просветеност. Краката на Пандев са минали през доста дербита и финали, тъй че този футболист е една от главните мощни на нашия тим. Фактът, че е на 37 години, е нищожен. Той оказва помощ във всяка офанзива и във всички защитни дейности. Опитваме се да го държим посредством самостоятелни тренировки и да се уверим, че той демонстрира равнището си в националния тим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР