Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон се кандидатира за евродепутат на

...
Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон се кандидатира за евродепутат на
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон се кандидатира за Европейските избори

Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон се кандидатира за евродепутат на идните евроизбори през май. Оттеглилият се в заточение в Брюксел каталунски водач ще оглави листата на партията си Junts per Catalunya, оповестява " Ройтерс ". 

56-годишният Пучдемон избяга от Испания през октомври 2017 година, откакто Мадрид лиши автономията на Каталуня и ѝ наложи директно ръководство в резултат на извършения референдум за самостоятелност, който обаче нямаше позволение за осъществяване. 

Лидерът на партията за самостоятелност ERC - Ориол Жункерас, който дружно с 11 други каталунски политици се изправи пред съда за ролята им в едностранното оповестяване на самостоятелност през 2017 година, също ще взе участие в европейските избори, съобщи " Канал 3 ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР