Бившият капитан на ЦСКА и настоящ треньор на третодивизионния Банско

...
Бившият капитан на ЦСКА и настоящ треньор на третодивизионния Банско
Коментари Харесай

Борис Галчев слага край на кариерата си

Бившият капитан на ЦСКА и сегашен треньор на третодивизионния Банско Борис Галчев приказва пред " Тема Спорт " по настоящите тематики в Борисовата градина и целия български футбол. Освен това той разгласи доста значима вест, обвързвана с професионалното си развиване.

Г-н Галчев, какво смятате за представянето на ЦСКА от началото на пролетния полусезон?

- ЦСКА реализира шампионски победи и това е най-важното. Не блестят доста с игра, само че въпреки всичко печелят. Така се става първенец. Още от началото Саша Илич ми беше доста приветлив, тъй като знам от Божинов, че е неповторим експерт и схваща извънредно доста от футбола. Сигурен съм, че той ще направи ЦСКА първенец и мощно се надявам това да се случи още тази година.

Аз съм малко надалеч и не знам по какъв начин вървят нещата в подготвителния проект. Но от това, което виждам в обществените мрежи, настроението в съблекалнята е на ужасно равнище. Завърна се и 12-ият състезател на трибуните, което също е извънредно значимо. Раздвижват се и нещата към стадиона. Така би трябвало да бъде. ЦСКА би трябвало да е съвременен европейски клуб, със стадион, база. Това е пътят.

Много хора споделят мнението, че колективът в ЦСКА не е бил толкоз добър от сезона, в който спечелихте купата на България от В група...
 Галчев: Лошият усет в устата от играта на ЦСКА против Левски ще остане дълго време
Галчев: Лошият усет в устата от играта на ЦСКА против Левски ще остане дълго време

" Всеки желае мощен тим на алените "

- Не, в ЦСКА постоянно е имало добра атмосфера и прекрасен колектив. Просто през тази година наподобява нещата се напасват по най-хубавия метод. Браво и на управлението, тъй като играчите, които взимат в последно време, се показват мощно. И Гарсес прави отлично усещане и демонстрира израстване, и норвежците са много добри футболисти. Харесвам ги и двамата. В България би трябвало да се научим, че са нужни и два-три месеца за акомодация. И считам, че след тях Хайнц ще се показва още по-силно. Всеки футболен човек вижда, че и той, и Линдсет разполагат с огромен капацитет.

Какво очаквате от идните дербита с Левски и Лудогорец?

- Много тежки мачове. Ние като почитатели на ЦСКА желаеме две победи от тях. Но да вземем за пример едно тъждество против Лудогорец и победа против Левски също няма да е по никакъв начин неприятно развиване. Най-важно е да не се изгубят тези дуели. Лудогорец не престават да разполагат с качествени футболисти, само че ми се коства, че тази година ЦСКА е дребна крачка пред тях. И това е моментът да станем първенци. Всичко е в ръцете на тима. Ако победят във всички мачове до края, ще са първенци.

Възможно ли е да се стигне до удари под кръста в битката за купата?

- Това се случва към този момент 12 години, откогато Лудогорец влязоха в А група. Видяхте и против Черно море какво стана. Илиан Илиев, който аз доста почитам като човек първо, а по-късно и като треньор, ходил съм да виждам и негови тренировки, когато Черно море се подготвяха в Банско. Чухте той какво съобщи. Това не е загадка за никого. Но отново споделям, в случай че ние си вземем всички мачове до края, сме първенци. Нормално е да се чакат удари под кръста, но ЦСКА зависи само от себе си.
 Милен Радуканов и Борис Галчев поддържаха ЦСКА против Базел
Милен Радуканов и Борис Галчев поддържаха ЦСКА против Базел

Бяха на трибуните

Защото знаем, че Лудогорец една-две години в случай че не влезе в европейските шампионати, това ще е голям удар по техния бюджет и ще разреши на другите клубове по-лесно да са конкурентноспособни. Но да не ги мислим тях. Ние би трябвало да гледаме нашия тим и той да се развива.

В предходен наш диалог заявихте, че последната ви вяра за българския футбол е обвързвана с Димитър Бербатов. Начело на БФС обаче продължава да е Борислав Михайлов, а националният тим към този момент позволи загуба и при Младен Кръстаич...

- Сега и Димитър Бербатов да пристигна, не може да промени нещатна с магическа пръчка. Но съгласно мен той има проект за 5-10 години, който в бъдещето ще даде резултат. Боби го познавам персонално, двоумя се, че е желал нещо неприятно за националния тим. Но е време да даде път.

Виждаме кои са хората от едната страна и кои са от другата. Малко би трябвало да имаш морал и чест. Нека му благодарим за направеното като вратар, само че би трябвало да има смяна. А по отношение на националния тим, най-големият проблем е, че в клубовете няма задоволително българи.

Малко са тимовете като Славия, Септември, Черно море. Останалите залагат главно на чужденци. Нормално е в ЦСКА, Левски, Лудогорец да има класни чужденци, само че другите тимове... В Ботев има 2-3 наши момчета. Какво дерби на Пловдив играха с Локомотив? Най-хубавото нещо там е, че ще си създадат стадионите. Защото аз изцяло поддържам Мъри Стоилов за това, което споделя по отношение на изискванията за игра. Ние сме ужасно изостанали от Европа. По този метод лъжем футбола.

В тази връзка каква е обстановката в Трета лига, където ти си играещ треньор на Банско? И смяташ ли да продължаваш да съвместяваш тези функции?

- Играх за последно преди два кръга, само че към този момент стопирах публично. Слагам завършек на дейната си кариера и не преставам единствено в ролята на треньор. И при нас в Трета лига е същата работа. Покъртителни терени. А в това време тим като Чавдар Етрополе, който има страхотна база и условия, към този момент 3-4 години се мъчи да влезе в професионалния футбол.

Нямам нищо срещу Марек, доста добър тим, поисквам им да си изпълнят задачите. Моето мнение е, че в професионалните дивизии би трябвало да влизат клубове, които имат нужната база и условия за развиване. Същата е обстановката и с нашия клуб. Дай Боже да си създадем базата и да можем да се борим за класиране нагоре. Но сега няма смисъл. Какво ще спечелим.

Ще хвърлим 600-700 хиляди лв., с цел да се борим да не изпаднем. Без подготвителни стадиони, без организация, в действителност няма смисъл. На мощ красота не става.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР