Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов заяви,

...
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов заяви,
Коментари Харесай

Ивелин Попов: Имах разговор с Ясен Петров

Бившият капитан на националния тим по футбол Ивелин Попов съобщи, че е провел диалог с новия селекционер на отбора Ясен Петров по отношение на проектите му за бъдещето, като футболистът го е уведомил, че първо би трябвало да си върне мястото в клубния тим, а по-късно ще види какво ще стане. Както е известно след отказването на Попето от представителния отбор на няколко пъти се заприказва, че той може да се завърне, само че това по този начин и не се случи.

Ивелин Попов даде обстойно изявление за Мач ТВ, в което приказва за възобновяване си от тежката травма, която получи преди време, националния отбор на България, както и младите футболисти у нас.

" Коляното към този момент не ме боли. Започнах към този момент да търча, да работя с топката, част от тренировките извозвам напълно с тима. Надявам се до началото на втория лагер да се включа в общата група. Смята се, че лекарят, който ме оперира, е един от тримата най-хубави хирурзи в света за интервенции на коляно. Другите двама са в Китай и Съединени американски щати. След интервенцията живях съвсем два месеца в Барселона, ходех на физиотерапия по два пъти дневно. Процедурите бяха дълги, по два часа ".

" След това се върнах в Сочи, а през декември отново пътувах за Барселона на надзорен обзор. Лекарят сподели, че всичко върви по проект. Той инжектира моя плазма в коляното - това оказва помощ за заздравяването. Първоначално беше избран доста дълъг интервал - 8-10 месеца. През декември обаче лекарят сподели, че срокът ще е по-малък, тъй като коляното не се подува. Ще се опитам да стартира да играя шест месеца след травмата, може би малко по-рано. Това значи края на февруари ".

" Когато беше назначен актуалният треньор Ясен Петров, той ми се обади и попита за проектите ми. Отговорих, че първо би трябвало да си върна мястото в клубния тим и по-късно ще забележим. Сегашното потомство не е едва, само че има доста погрешен метод в националния отбор. На мода са младите играчи. Много хора считат, че би трябвало да им се даде допустимо най-вече време за игра. Но съгласно мен поканата за националния тим би трябвало да бъде извоювана ".

" Ако играете добре в клуба си, имате място в националния тим. Но не да ви викат, единствено тъй като сте млад. Трябва да можете да покажете нещо на терена, в противоположен случай няколко загуби може да ви срутен душевен. Освен това сериозният футбол не може да се построи без опитни играчи. Младите хора би трябвало да се учат освен от грешките си, те се нуждаят от образци ".

" Имаме седем или осем легионери. С Костадинов сме в Русия, по един в Турция, Италия, Словакия. Причината е в равнището на подготвеност на играчите. След един месец тренировки в мощен европейски клуб те се уморяват, не устоят и вследствие на това сядат на аварийна пейка или се прибират вкъщи ".

" Нашите младежи имат доста високо самочувствие. Всички към тях ги ласкаят какъв брой са положителни и какви звезди ще станат. Но европейските специалисти не са слепи - когато видят по какъв начин тичаш, загряваш, какъв брой спринтове правиш, те не желаят да те канят ", описа Попето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР