Бившият изпълнителен директор на Кремиковци и бивш собственик на футболния

...
Бившият изпълнителен директор на Кремиковци и бивш собственик на футболния
Коментари Харесай

Александър Томов съди прокуратурата заради провала ѝ в опита да го осъди

Бившият изпълнителен шеф на " Кремиковци " и някогашен притежател на футболния клуб на ЦСКА Александър Томов е следващият оневинен по обществено известно дело, който търси обезщетение от прокуратурата. Искът му по Закона за отговорността на страната е за общо 686 хиляди лева - 100 хиляди от тях са за морални вреди, а останалите - за имуществени, осведоми в днешния си брой вестник " Сега ".

През лятото на 2016 година той беше дефинитивно оневинен по делото за заграбване на 3 490 000 евро от ЦСКА и 29 330 973 лева от " Кремиковци ". Съдебният развой се точи години и няколко пъти се разхожда сред инстанциите. Първоначално през 2011 година Мариян Марков от Софийския градски съд призна Томов за отговорен по част от обвиняванията и му дефинира 9-годишна присъда. След това обаче 2 години съдията не написа претекстовете си за присъдата и по този начин блокира разглеждането на делото от горната инстанция. В началото на 2017 година Марков беше дисциплинарно уволнен от правосъдната система.

Когато най-накрая процесът стигна до апелативния съд, магистратите анулираха присъдата поради процесуални нарушавания и подредиха делото още веднъж да бъде прегледано от градския съд. Апелативните съдии одобриха, че сътрудника им Марков не е стимулирал присъдата на Томов.

При второто гледане на делото Томов беше оневинен на три инстанции.

Обвинители бяха Божидар Джамбазов и Роман Василев, които по това време бяха зам. градски прокурори. Василев към този момент не е в държавното обвиняване - напусна самичък през лятото на 2014 година, а Джамбазов е във висшата прокуратура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР