Бившият италиански премиер Силвио Берлускони изрази готовност да се бори

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони изрази готовност да се бори
Коментари Харесай

Берлускони е готов да се бори за премиерския пост на Италия на следващите избори

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони изрази подготвеност да се бори за премиерския пост на Италия на идващите парламентарни избори като част от същия десноцентристки блок, спечелил на изборите на 4 март 37 %, съобщи Асошиейтед прес.
 
В изказване Берлускони сподели, че не може да си показа каквото и да друго решение с изключение на неговата партия Форца Италия дружно с Лига и с Италиански братя да се кандидатират още веднъж на изборите в коалиция. Същата коалиция излезе отпред на изборите преди два месеца.

 
В нея обаче не партията на Берлускони, а Лига на Матео Салвини бе спечелила най-вече проценти . Тя се опита да сформира популистка ръководеща коалиция с антисистемното Движение Пет звезди, което стана независимата политическа мощ с най-вече проценти на изборите на 4 март. Опитът се провали през вчерашния ден вечерта. Президентът Серджо Матарела не утвърди избора на съдружните сътрудници за министър на стопанската система.
 
Берлускони сподели, че депутатите от неговата партия Форца Италия няма да поддържат техническо държавно управление , ръководено от някогашния върховен чиновник на Международния валутен фонд Карло Котарели, определен от Матарела да сформира нов кабинет.-->

Заради присъда за данъчни измами Берлускони не можа да се кандидатира на изборите на 4 март . По-рано този месец съд в Милано обаче постанови, че той към този момент може да се кандидатира за избираема служба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР