Бившият главен архитект на София Петър Диков предлага друго място

...
Бившият главен архитект на София Петър Диков предлага друго място
Коментари Харесай

Петър Диков предлага ново място за Детската болница

Бившият основен проектант на София Петър Диков предлага друго място на създаване на детската болница - медицинският комплекс в София , който се намира на мястото на незавършената клиника по вътрешни заболявания . Предложението е аргументирано в неговия блог petardikov.bg.

Последното развиване по проблема е, че през юли 2021 година от Здравното министерство публично се в двора на УМБАЛ " Александровска ", несъмнено за детска болница.

След това служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров предложи националната педиатрична болница да бъде построена в двора на болница " Лозенец ". Той подписа протоколно решение, с което стартира сливането на СБАЛ по детски Болести " проф. Д-р Иван Митев " и някогашната Правителствена. Още първият ден новият министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезова спря сливането на двете лечебни заведения и плана за създаване на нова детска болница . Тя изясни, че даде дефинитивно мнение къде да бъде ситуирана националната Педиатрия, откакто се запознае с документите по плана. По думите й остарелият градеж в двора на Александровска болница " има своите преимущества ".

Разполагането на нова детска болница в остарял бетонов скелет отпреди 40 години е " все едно да сложиш процесора на смарт телефон в кутията на телефон с шайба ", написа проектант Петър Диков. Построяването на нова болница в двора на " Лозенец " по думите му е " закононарушение към Южен парк, а вмъкването на нова детска болница в съществуващите здания на Правителствена болница е " разтури къща, направи барака ".

Той е уверен, че новата национална детска болница би трябвало да се разположи в медицинския комплекс в София. Така, по думите му, ще може да се обезпечи опция профилираната детска болница да употребява с изключение на личния си и целия кадрови и механически запас на останалите лечебни заведения, които се намират в комплекса . Подходящото място е незавършената постройка на клиниката по вътрешни заболявания, аргументира се Диков и твърди, че този " скелет " е доста по-лесен и на ниска цена за унищожаване.

Освен това, съгласно предвижданията на устройствения проект, там е препоръчана " болнична постройка " без разяснения, тъй че виза може да се издаде незабавно и да стартира премахването на съществуващата бетонова структура.

Архитект Диков акцентира, че мястото е на по-малко от 100 м от спирка на метрото, спирки на тролейбус и спирки на рейс. Има прелестна паркова част, която би могла да стане превъзходен двор на детската болница . Към детската болница може да се включи и някогашната Патофизиология - постройка с чудесна архитектура, монумент на архитектурата, която е пред самосрутване, написа някогашният основен проектант на столицата Петър Диков .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР