Бившият футболист на Барселона и Ливърпул Маурисио Пелегрино бе назначен

...
Бившият футболист на Барселона и Ливърпул Маурисио Пелегрино бе назначен
Коментари Харесай

Пелегрино се завърна в Аржентина, за да поеме Велес

Бившият футболист на Барселона и Ливърпул Маурисио Пелегрино бе назначен за старши треньор на аржентинския Велес Сарсфийлд, съобщи клубът в обществените мрежи, заменяйки на поста някогашния бранител на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Габриел Хайнце.

„ Маурисио Пелегрино се завръща вкъщи! Добре пристигнал, Флако! “, споделиха от Велес на техния формален Туитър акаунт, употребявайки прякора на някогашния им състезател. 48-годишният аржентинец Пелегрино стартира професионалната си кариера като централен бранител на Велес по време на златната епоха на клуба от Буенос Айрес през 90-те години, печелейки четири трофеи на страната и един път Копа Либертадорес.

Той завърши десетилетието с наем до края на сезона в Барселона, като завоюва Ла Лига, преди да се причисли към водения от Рафаел Бенитес отбор на Валенсия, където стана първенец на Испания два пъти и игра в два финала на Шампионска лига. Той още веднъж сплоти сили с Бенитес в Ливърпул за шест месеца през 2005, само че не взе присъединяване в епичния успех на „ алените “ над Милан във финала на ШЛ. Той завърши спортната си кариера през 2006 след къс престой в Алавес – един от двата някогашни клуба, в които игра като футболист, а след това тренира, дружно с Валенсия.

Пелегрино пое юздите в Саутхемптън през 2017, само че остана на поста си едвам осем месеца, преди да уволнен, откакто „ светците “ се намираха на единствено точка над зоната на изпадащите. Освен това, той бе ментор още на испанския Леганес и локалните Естуадиантес и Индепендиенте. Пелегрино подписа контракт с Велес до 30 юни, 2021, като към момента не е ясно по кое време ще встъпи в служба поради пандемията от ковид. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР