Бившият футболист и кандидат за президент на Българския футболен съюз

...
Бившият футболист и кандидат за президент на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Димитър Бербатов даде обяснения в прокуратурата

Бившият футболист и претендент за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, беше викнат в Софийска районна прокуратура през днешния ден (1 септември). Причината е сигналът, подаден от него и щаба му против сегашния началник на централата Борислав Михайлов.

Бербатов сигнализира, че някогашният вратар е злоупотребил със служебно състояние и е оказал напън върху ръководителите на зоналните препоръки на БФС с гледище клубовете да отдръпват поддръжката си в самодейността за привикване на ексклузивен избирателен конгрес.

На 30 август по същия сигнал беше разпитан самият Борислав Михайлов. Тогава той отхвърли да разяснява пред постройката на прокуратурата, а по-късно дефинира жалбата на Бербатов и екипа му като "поредния безразсъден сигнал ".

Бербатов и екипът му предоставиха на Българския футболен съюз подписка от 1/3 от клубовете у нас с искане за привикване на ексклузивен конгрес през септември. От централата обаче обявиха, че са разкрили нередности и не почетоха настояването, а насрочиха дата за постоянен конгрес - 18 март 2022 година

Пред bTV президентът на "Левски 2000 " Русе, който е подкрепил самодейността на Бербатов, разкри, че му е бил натрапен напън от шефа на зоналния съвет с молба да отдръпна подписа си.

Бербатов се обрисува като най-сериозния нов претендент за поста на президент на БФС. Централата се управлява от Борислав Михайлов, който беше преизбиран 3 пъти. Той подаде оставка в края на 2019 година, само че повече от година по-късно я отдръпна. Това се случи ден, откакто някогашният нападател на "Манчестър Юнайтед " разгласи, че ще се бори за президентското място.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР