Бившият финансов министър Владислав Горанов не се кандидатирал за депутат

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов не се кандидатирал за депутат
Коментари Харесай

Трима санкционирани по Магнитски начело на седем листи за вота 2 в 1

Бившият финансов министър Владислав Горанов не се кандидатирал за народен представител от ГЕРБ поради глобите, наложени му от Съединени американски щати.

„ В момента имам неприятна оценка от Съединени американски щати и съм в листата " Магнитски " и би трябвало да си извървя пътя. Дотогава няма да си разреша да тежа на партията, която е моята идея и на която съм помагал от самото начало “, разяснява в петък Горанов пред Българска национална телевизия.

Около една четвърт от глобените по " Магнитски "  българи обаче са се кандидатирали за народни представители. Това сочи бърза информация на Клуб Z.

Сред обществено известните лица, ударени по антикорупционния американски закон, са Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов, Румен Овчаров, Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов, Андон Миталов.

Половината от тях са били депутати в предишното. Един от тях е подобен и сега – Делян Пеевски. Последният е депутат от 2009 година насам. Пеевски пропусна единствено две къси Народни събрания – 45-ото и 46-ото през 2021 година Именно в този интервал той получи глобите по " Магнитски ". След това обаче изненадващо се завърна в Народното събрание. В последната година даже бе стартиран обществено като водач на Движение за права и свободи, а на 24 февруари бе определен и публично за (съ)председател на партията на Доган.

На тези избори той още веднъж оглави две листи – в Благоевград и Кърджали. Няма обаче да взе участие в изборите за Европарламента.

Друг глобен по " Магнитски "  - Николай Малинов, също е някогашен народен представител, само че от Българска социалистическа партия в 40-ото и 42-ото Народни събрания. През 2020 година той оглави партията " Русофили за възобновление на отечеството ". В момента неин ръководител се води друго лице. Иначе, Малинов е постоянен претендент за народен представител. Той не пропуща и тези избори, на които взе участие през коалиция " Неутрална България ". Николай Малинов също ще е лидер на две листи – в София (МИР-25), както и в Бургас.

" Неутрална България "  не взе участие в евроизборите.

Обвиненият в куп закононарушения от българската прокуратурата Васил Божков също ще взе участие във вота на 9 юни. Това ще стане през обединението " Център ".

Божков ще води цели три листи – за Европарламента, както и за Народно заседание в София (МИР-25) и Пазарджик.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР