Бившият държавен секретар на САЩ и кандидатка за президентския пост

...
Бившият държавен секретар на САЩ и кандидатка за президентския пост
Коментари Харесай

Клинтън нарече Wikileaks „клон на руското разузнаване”, подчинен на Путин


Бившият държавен секретар на Съединени американски щати и кандидатка за президентския пост Хилари Клинтън счита, че уеб сайтът Wikileaks е координирал активността си с съветското държавно управление, с цел да попречи на американските избори.

В изявление за телевизия Ей Би Си Клинтън сподели, че „ за жалост, сега Wikileaks е клон на съветското разузнаване и на практика изцяло му е зависещ ”.

Представителката на американската Демократическа партия е уверена, че WikiLeaks е работил в границите на координирана „ интервенция ”, чийто основател е Владимир Путин.

Според Клинтън, съветският президент се настроил против нея още от времето, когато е била държавен секретар и се противопоставяла на „ авторитаризма ” му.

Клинтън сподели още, че създателят на уеб страницата Джулиан Асанж е станал „ самобитен нихилистичен опортюнист, който разчита на диктатора ”.

Хилари Клинтън разкри, че поради изявленията на WikiLeaks е изгубила към 77 000 гласоподаватели.

Тя е сигурна, че независимо, без умела външна поддръжка, уеб сайтът не би могъл да реализира подобен резултат.

Вашингтон упреква Русия, че е забъркана във взломяването въз основата данни на Демократическата партия и даване на информация на уеб страницата WikiLeaks през 2016. /РИА Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР