Бившият британски външен министър Джеръми Хънт и бившият здравен министър

...
Бившият британски външен министър Джеръми Хънт и бившият здравен министър
Коментари Харесай

Хънт и Джавид със заявка за премиерския пост на Обединеното кралство

Бившият английски външен министър Джеръми Хънт и някогашният здравен министър Саджид Джавид оповестиха желанията си да повдигнат своите кандидатури за премиерския пост на Обединеното кралство. И двамата претенденти оповестиха желанията си пред в. " Телеграф ".

" Аз съм единственият главен претендент, който не е служил в държавното управление на Борис Джонсън. Посочих какво се е объркало доста преди другите съществени кандидати и не защитавах това, което не може да бъде целесъобразно. Следователно, в случай че ме избере, Консервативната партия изпраща сигнал до тези гласоподаватели, че сме се вслушали в техните опасения и сме се трансформирали. Това е най-важното нещо, което би трябвало да създадем в този момент - да възстановим доверието ", сподели Хънт.

На собствен ред Джавид съобщи: „ Ще се кандидатирам за водач на Консервативната партия и за министър-председател на нашата велика страна. Мисля, че малко се отклонихме от пътя през последните няколко години, пробвайки се да създадем малко от това, малко от това. И хората не знаеха какво в действителност ще създадат консерваторите за (тях) ".

Борис Джонсън, който размени Тереза Мей на премиерския пост през 2019 година, разгласи на 7 юли, че се отдръпва като министър председател и водач на Консервативната партия. Той ще извършва функционалностите си до назначението на нов началник на кабинета. Своите кандидатури към този момент оповестиха някогашният министър на финансите Риши Сунак, министърът на превоза Грант Шапс и новият министър на финансите Надим Захави. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР