Бившият американски президент Доналд Тръмп се присъедини , че руската

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп се присъедини , че руската
Коментари Харесай

Тръмп се присъедини към Байдън: Руската война в Украйна е геноцид

Бившият американски президент Доналд Тръмп се причисли, че съветската война в Украйна е " геноцид ".

В изявление пред Фокс нюз в сряда вечерта Тръмп разкритикува Байдън политиките му, които съгласно него ще доведат до рекордна инфлация, след което разяснява: " А в този момент прибавете към това и протичащото се в Украйна. Това е геноцид ".

Във вторник Байдън съобщи: " Става все по-ясно и поясно, че Путин просто се пробва да заличи концепцията да бъдеш украинец. Доказателствата се натрупват ".

Тръмп, който по време на своя мандат демонстрираше близки персонални връзки с Путин, по-рано окачестви съветската инвазия в Украйна като " холокост ".

Пред Фокс нюз той акцентира: " Това е геноцид, това се случва " .

" Благодарение на това, което аз направих, ние имаме най-мощните, най-боеспособните нуклеарни оръжия в света ", сподели Тръмп и повтори изказванието си, че в случай че към момента е бил на власт, Путин нямало да посмее да нападне Украйна.

По думите му Съединени американски щати имат по-мощен нуклеарен боеприпас от Русия.

Макар че отхвърлиха да изпратят свои войски в Украйна и да наложат зона неразрешена за полети над страната, Съединени американски щати усилиха военната помощ за Киев.

в сряда спомагателна военна помощ за Украйна на стойност 800 млн. $, с което общият размер на отпусната от Съединени американски щати до момента помощ на страната от началото на съветската инвазия, възлезе на над 2.4 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР