Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

ВСУ Черноризец Храбър работи по иновативен проект

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ ще организира заключителна конференция по план " Подобряване на уменията и компетенциите на откривателите от висшите учебни заведения в ръководството на данните и целостта на проучванията за увеличение на потенциала за съдействие в университетските среди - ENREAC-HEI “, №2018-1-CY01-KA203-046879, финансиран по Програма Еразъм+, КД2 " Стратегически партньорства “ на Европейски Съюз.

Основните цели на плана са:

• Увеличаване на знанията за настоящите отворени научни практики и проучвателен умения на участниците в проекта;

• Разширяване на предлагането за образование на партньорите;

• Насърчаване на висшите учебни заведения за съдействие с други институции;

• Повишаване на използваемостта - приложимост - адекватност - резистентност на програмата посредством ангажиране и шерване на благосъстоятелност със съответните участници, специалисти и заинтригувани страни на локално и районно ниво.

Основни резултати от плана:

• Курс за електронно образование по съществени умения на откривателите: създаване на умения за ръководство на планове, ръководство на бюджета, екипа и данните, умения в региона на осведомителните технологии, работа в мрежа, ръководство на времето, връзка и показване.

• Курс за електронно образование по отворени научни умения: повсеместен метод към " Отворени научни детайли, свързани с откривателите “.

• Ръководство за образование на обучители: справочник за обучители за това по какъв начин да се извърши и извърши програмата.

• Платформа за електронно образование: цифрово пространство за поддръжка на образователния развой (материали за електронно образование и принадлежности за оценка).

По време на заключителната конференция ще бъдат показани всички създадени интелектуални резултати по плана, както и безплатния онлайн курс, в който можете да се включите като учащ и/или обучител. След регистрация в платформата, ще получите безвъзмезден достъп до курсовете за образование, в които можете да се включите в комфортно, определено от Вас време. След довеждане докрай на един, няколко, или всички курсове, ще получите документ и ще имате опция да обучавате други лица в качеството си на обучител. Решението дали курсовете ще са налични онлайн или присъствено, както и дали да е гратис, или против такса за присъединяване, ще е напълно Ваше. Курсът е наличен на шест езика (английски, португалски, полски, български, гръцки, италиански), т.е. може да се предлага и отвън границите на България.

Курсът разрешава на участниците да придобият съществени интердисциплинарни/ключови умения, пълномощия и познания, свързани с така наречен научни умения и практики на отворената просвета. Засегнати са области от ИТ-технологиите през управнически, организационни и информационни компетентности, до лична успеваемост и работа в екип.

Курсът ENREAC-HEI се състои от два съществени раздела: " Основни умения на откривателите “ и " Отворени научни умения “, които са проведени в 14 самостоятелни модула и подмодула. Всеки раздел може да се учи настрана и без значение от другия.

Също по този начин, на платформата ENREAC-HEI ще бъде наличен справочник, който ще подкрепи всички обучители и преподаватели, които решат да изнесат курса на бъдещите откриватели.

Заключителната конференция ще се организира:

Онлайн на:

- 17.02.2021 година от 13.00 часа и

- 24.02.2021 г от 18.00 часа.

Присъствено на 22.02.2021 година от 13.00 часа в зала УСК 2 на Варненски свободен университет " Черноризец Храбър “.

При интерес за присъединяване онлайн, апелирам да се регистрирате тук: .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР