Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която днес беше

...
Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която днес беше
Коментари Харесай

В България заловиха румънска министърка, осъдена на 6 години затвор

Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря, която през днешния ден беше наказана дефинитивно на 6 години затвор за корупция, е хваната в България и ще бъде предадена на румънските управляващи, заяви Аджерпрес, представен от Нова.

На 7 април в ДМОС – Министерство на вътрешните работи е получено незабавно искане за подпомагане от румънските полицейски управляващи за локализиране на територията на страната на лек автомобил и придвижващите се с него лица.

Осъществена е незабавна съгласуваност с ГДГП, за попречване на опцията министърката да напусне страната или да се укрие. Вследствие на подхванатите дейности е открито, че търсената се намира в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", за което неотложно са осведомени чиновниците на граничния пункт. За определяне на търсеното лице са известени способените румънски управляващи. Незабавно беше получена европейска заповед за арест.

Съгласно постъпилата информация търсеното лице, в качеството си на министър на районното развиване и туризма в интервала от 2010 година до края на 2011 година, е направило поредност от дейности, за приемане на имотна полза. В резултат на това от разнообразни компании са дадени под формата на рушвет над 12 000 000 румънски леи и 1 100 000 евро.

Към момента министърката е арестувана за период до 24 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР