Бившата номер 2 в женския тенис Агниешка Радванска възнамерява да

...
Бившата номер 2 в женския тенис Агниешка Радванска възнамерява да
Коментари Харесай

Радванска сменя тениса с падел

Бившата номер 2 в женския тенис Агниешка Радванска има намерение да стартира кариера в набиращия все по-голяма известност падел, оповестява организация Ройтерс. Полякинята направи своя дебют в CUPRA FIP Tour в Испания.

Радванска, чийто връх в женския тенис бе второ място на Уимбълдън през 2012, игра на шампионата дружно със сънародничката си Марта Домаховска. Двете доближиха до осминафиналите.

Радванска се отдръпна от професионалния тенис през 2018.

" Искам отново да играя на шампионати по падел, тъй като това е спорт, който доста одобрявам. Той натрупа от ден на ден и повече известност в целия свят ", съобщи 34-годишната полякиня по отношение на дисциплината падел, в която са включени детайли от тениса и скуоша.

" Хубавото в падела е това, че не ми се постанова да възнамерявам цялостен сезон. Ако графикът ми разрешава, то скоро ще се завърна на корта.

" Това е динамичен и забавен спорт. Играя по един път или два пъти в седмицата и това е нещо, което съответствува с графика ми като майка. Самият спорт обаче е сложен и разликата с тениса е най-много в ударите.

Като някогашна професионалистка, аз желая да блъскам всякога с оптималната мощ, само че това е неточност. Освен това, в падела нямаш отмора и всяка точка е огромно предизвикателство ".
 Официално: Агнешка Радванска постави завършек на кариерата си
Официално: Агнешка Радванска постави завършек на кариерата си

Полякинята се отдръпва от тениса поради кондиционни проблеми
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР