Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсъл, която танцува валс с

...
Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсъл, която танцува валс с
Коментари Харесай

Скандал във Виена! Бивша министърка, която танцува с Путин на сватбата си, напуска Роснефт

Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсъл, която танцува валс с съветския президент Владимир Путин на сватбата си през 2018 година, напусна управителния съвет на " Роснефт ", заяви през днешния ден съветският петролен колос, представен от Франс прес.

В петък компанията към този момент разгласи за напускането на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер, който бе подложен на напън от критици на фона на съветското навлизане в Украйна поради близостта си с съветския президент.

Според " Роснефт " Кнайсъл, която бе назначена в управителния съвет на компанията през март 2021 година, а по-късно одобрена в тези си функционалности през юни същата година, е връчила писмо с оставката си, която е влезнала в действие в петък.

Издигната от крайнодясната Австрийска партия на свободата за външен министър на страната, който пост заемаше от декември 2017 година до май 2019 година, тя предложения Путин на сватбата си в миг, в който Австрия беше ротационен ръководител на Съвета на Европейския съюз, показва Франс прес.

В петък някогашната министърка сподели пред Франс прес, че не е напуснала " Роснефт " през март, с цел да " съблюдава " отговорностите си, произлизащи от едногодишния ѝ мандат като член на управителния съвет на компанията.

" През март не подадох оставка, защото не е в стила ми да напущам кораба в разгара на стихия ", сподели Кнайсъл.

Компанията обаче беше осведомена " през март, че няма да съм разполагаем за идващите избори " на директорски съвет, сподели някогашната министърка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР