Бивш военен министър обяви, че отбраната ни е гарантирана.Рискове за

...
Бивш военен министър обяви, че отбраната ни е гарантирана.Рискове за
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Риск за националната сигурност има, но отбраната ни е гарантирана

Бивш боен министър разгласи, че защитата ни е обезпечена.

" Рискове за националната сигурност има, само че що се отнася до защитата - тя е обезпечена. И с опциите, с които разполага нашата войска, и най-много с участието ни в НАТО, и с проектите за защита, които към този момент включват и нашата територия ". Това коментира бившият министър на защитата Велизар Шаламанов в предаването  " Денят ON AIR ".

Според него, с цел да бъдем готови по отношение на киберсигурността, би трябвало да имаме ясна тактика, която е отговорност на държавното управление. По думите му един от главните фактори за киберсигурността е Министерството на електронното ръководство, а там има редица проблеми, които основават чувство за неустановеност.

" Виждаме, че имаше напрежение сред премиера и ръководители на обособени служби. Има незадоволително качествена информация в областта на сигурността. Има проблем в координацията, в осведомителния продан и в връзката сред премиера и службите. Премиерът не може да бъде оставен самичък да се оправя с разнообразни служби. Крайно време е да има шеф на националното разузнаване. Всички кавги, които се базират на изтекла информация, подправени вести - всичко това е въпрос на сигурност в нашето осведомително пространство, това основава вътрешна неустановеност в жителите ", съобщи Шаламанов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият министър на защитата разяснява и обстановката в Украйна. По думите му страната е в затруднено състояние, само че с ускорено даване на военна помощ е допустимо да има съдбоносен поврат, написа novini.bg.

" Тогава ще има сериозен миг - какъв ще бъде съветският отговор. Можем да посрещнем подобен вид опасности само с НАТО и съдружниците ни ", акцентира Шаламанов.

Според него отговорността на политиката е да планува и да понижава риска в отбрана на жителите и да търси поддръжка.

" Ние живеем в рисково общество. Рискът не е единствено от война. Това значи нов вид политика. Тази политика чака присъединяване на жители и специалисти, само че и отговорност на политиците ", посочи Шаламанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР