Бивш директор на ЦРУ отправи предупреждение към лидера на наемническата

...
Бивш директор на ЦРУ отправи предупреждение към лидера на наемническата
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ съветва Пригожин да внимава с отворени прозорци

Бивш шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ насочи предизвестие към водача на наемническата формация " Вагнер ", който управлява, само че в трагичен поврат го анулира в границите на 24 часа.

Пред Си Ен Ен пенсионираният военачалник Дейвид Петреъс съобщи, че шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин би трябвало да бъде " доста деликатен към отворени прозорци " , явно имайки поради какъв брой

" Пригожин резервира живота си, само че загуби своята група " Вагнер " , означи Петреъс. " И би трябвало доста да внимава към отворени прозорци в новата си среда в Беларус, където отива ".

Като част от съглашението за преустановяване на настъплението към Москва, водачът на наемниците се съгласи да чийто президент Александър Лукашенко е правилен съдружник на съветския държавен глава Владимир Путин. Освен това за посредничеството в съглашението сред разбунтувалите се наемници и Кремъл.
 ISW: Каква ще бъде ориста на Пригожин след протеста?
ISW: Каква ще бъде ориста на Пригожин след протеста?

Това разяснява в дневния си разбор Институтът за проучване на войната

Все още не се оповестява дали Пригожин е дошъл в Беларус, откакто се контракти с Кремъл да отиде в заточение там.

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, неколцина критици на Путин починаха при загадъчни условия , в това число при рухване от прозорци. След рецензии към военната интервенция на Русия в Украйна, през септември предходната година ръководителят на борда на най-голямата съветска частна петролна компания

Въпреки че бързото опрощение на Пригожин демонстрира слабостта на Путин, мнозина от тези, които са се противопоставяли или са направили изменничество по отношение на съветския водач, са намерили гибелта си месеци или години по-късно, някои от тях - даже откакто са напуснали Русия.

Въоръженият протест на Пригожин провокира най-голямата политическа рецесия в Русия от десетилетия. Руските управляващи не оповестяват за жертви, макар че от " Вагнер " настояват, че са свалили няколко самолета.
 Путин благодари на Лукашенко за потушаването на метежа
Путин благодари на Лукашенко за потушаването на метежа

Пригожин изоставя Ростов на Дон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР