Бивш боксьор в тежка категория от Черна гора бе обвинен

...
Бивш боксьор в тежка категория от Черна гора бе обвинен
Коментари Харесай

Бивш черногорски боксьор е обвинен в контрабанда на 22 тона кокаин

Бивш боксьор в тежка категория от Черна гора бе упрекнат от министерството на правораздаването на Съединени американски щати в трафик на 22 тона кокаин на стойност над 1 милиард $, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

43-годишният Горан Гогич бе задържан в неделя вечерта, до момента в който се опитвал да се качи на полет за Цюрих от интернационалното летище в Маями, откакто му бяха повдигнати обвинявания в Ню Йорк.

Прокурорите държат Гогич виновен по три обвинявания за нарушение на федералния закон за битка с опиатите по море и едно обвиняване в скрит план. Всяко обвиняване включва наложително най-малко 10 години затвор и допустима доживотна присъда.

Гогич бе арестуван след малко явяване пред американския магистрат Лисет Рийд в Маями, сподели неговият юрист. Поредното чуване е планувано за 7 ноември.

Обвиненията произтичат от конфискациите на 22 тона кокаин в три търговски товарни кораба през 2019 година

Прокурорите обявиха, че заговорниците са транспортирали кокаин до Европа от Колумбия през американски пристанища, употребявайки кранове и мрежи през нощта, с цел да качват опиати на товарни кораби от приближаващите моторни лодки по маршрутите на корабите.

Сложната интервенция изисква познаване на екипажа на всеки транспортен съд, данните за маршрута и местоположението, както и съществуване на място за предпазване на опиати в транспортни контейнери, които към този момент са на борда, обявиха прокурорите.

Според правосъдните документи Гогич е управлявал логистиката, координирайки се с членове на екипажа, колумбийски трафиканти и европейски докери, с цел да облагодетелства себе си и своите основани на Балканите картели.

В изказване американският прокурор Бреон Пийс в Бруклин назова ареста и обвиняването на Гогич " ярка победа за правоприлагащите органи “.

Лорънс Хашиш, юристът на Гогич, съобщи, че тези обвинявания са изненадали клиента му. " Той твърди, че е почтен и е пристигнал в Съединени американски щати за боксова спогодба в Пуерто Рико ", уточни юристът.

Гогич е бил боксьор от 2001 до 2012 година, като е спечелил 21 дуела и е изгубил четири с две равенства, отбелязва Ройтерс.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР