Битовите готварски печки можем да разделим на три групи – Газови,

...
Битовите готварски печки можем да разделим на три групи –
Газови,
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за свързването на готварска печка?

Битовите готварски печки можем да разделим на три групи –

Газови, със смесено зареждане - газ и електричество, и електрически.

Изцяло газовите печки нормално се употребяват в семейства с

централно подаване на газ. Свързването на такава печка, без значение дали е вградена или независима, се свежда до подвеждането на газ чрез приложените маркучи и свързваща арматура. Ако такива няма или не пасват, е належащо да се потърси помощта на експерт. Особено внимание би трябвало да се обърне на защитно-алармиращите сензори за приключване на газ. Те се инсталират според инструкциите към тях и имат жична или безжична връзка с централното табло. Монтажът им би трябвало да се оторизира от компанията, която е инсталирала системата.

Печките със смесено зареждане се свързват към газова бутилка и елмрежата.

Свързването към бутилката става чрез газов маркуч /закупен от магазин за продажба на газови уреди/, скоби и редуцир вентил. Бутилката се инсталира на комфортно място, с цел да може елементарно да се изключва, когато печката не се употребява.

Тъй като потреблението на еленергия от такава печка е по-малка /до 3.6 KW/ свързването към елинсталацията може да стане с трижилен кабел 3 x 2.5 и елементарен шуко контакт. Контактът естествено би трябвало да е занулен.

Електрическите печки при цялостно натоварване имат висока консумация – до 7KW. Това постанова потреблението на свързващ кабел не по-малко от 2x4 и свързваща кутия.

При свързването изключително внимание да се обърне на нулирането на печката.

Инсталацията, към която се свързва печката, би трябвало да е не по-малко от 4 mm и с предпазител не по-малък от 63 А.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР