Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза важен крайъгълен

...
Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза важен крайъгълен
Коментари Харесай

Исторически момент за Биткойн – мрежата надмина 1 милиард транзакции

Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, означи значим крайъгълен камък, обработвайки над 1 милиард транзакции. Това достижение акцентира стабилната интензивност и възходящото приемане на Биткойн макар променливите пазарни условия.

Дискусиите към Биткойн транзакциите и обвързваните с тях такси получиха забележителна мощ в промишлеността в последно време, частично заради появяването на Ordinals и Runes.

За отбелязване е, че дебютът на Runes, протокол за заменяеми токени, стартиран по едно и също време с последното халвинг събитие на Биткойн, докара до скок на таксите за транзакции до невиждани равнища.

Халвингът, който се случва почти на всеки четири години, понижава премиите на миньорите с 50%, като последното събитие ги понижава от 6.25 BTC на 3.125 BTC.

Генезисният блок на Биткойн беше изкопан от Сатоши Накамото, създателя на мрежата, през януари 2009 година

Първоначално умислен като система за peer-to-peer заплащания, Биткойн исторически изостава от други мрежи като Solana или Етериум във връзка с успеваемостта на токенизираните активи като незаменяеми или заменяеми токени.

Появата на Ordinals (ординали) улесни консолидираното на нов масив от токенизирани активи в мрежата посредством вграждане на данни в сатоши, най-малката единица на Биткойн, като по този метод разреши форма на NFT да съществува в мрежата.

Въвеждането на Runes, употребявани най-вече за меме токени сега, има капацитета да отключи нови благоприятни условия за мрежата, в това число по-широки приложения в границите на децентрализираните финанси.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР