Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се

...
Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се
Коментари Харесай

Как да приготвим бисквитено тесто?

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, тъй като се употребява както за изработката на редица торти, измежду които и добре известната ни торта Добуш, по този начин и за доста бисквити, кексове, рула, петифури и реванета.

Срещано е и като пандишпаново тесто и има разнородни разновидности за изработката му, като никой от тях не изисква кой знае какви старания. Към него могат да бъдат добавени и всевъзможни аромати като ванилия, ром или коняк, както и смлени ядки.

Ето за какво тук ще Ви предложим 3 разновидността за бисквитено тесто, измежду които можете сами да изберете най-подходящия за Вас:

Обикновено бисквитено тесто

Необходими артикули: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар

Начин на подготвяне: Разделят се белтъците и жълтъците и вторите се разрушават дружно с половината захар на водна баня до втвърдяване. Белтъците се разрушават на сняг и се смесват с останалата захар. Всичко се смесва, прибавя се деликатно брашното и тестото се разбърква. Пече се в авансово загрята на 180 градуса фурна и може да бъде употребявано както за кексове, по този начин и за платки за торти.

 Тесто

Бисквитено тесто Женоаз

Необходими артикули: 6 яйца, 14 с. л. брашно, 13 с. л. захар, 150 г масло, 1/2 ч. ч. смлени бадемови ядки, 1 пакетче ванилия, настъргана портокалова кора

Начин на подготвяне: На водна баня се смесват 5-те жълтъка, 1 цяло яйце и захарта. Към тях се прибавят маслото, брашното, ванилията, портокаловата кора и ядките. Всичко се разбърква и се пече в авансово загрята на 180 градуса фурна.

Шоколадово бисквитено тесто

Необходими артикули: 9 яйца, 320 г брашно, 320 г захар, 180 г масло, 1 пакетче ванилия, 250 г шоколад

 Шоколадов пандишпан

Начин на подготвяне: Едната половина от захарта се смесва с разрушените жълтъци, а другата половина - с белтъците. Разбъркват се. Шоколадът се разтопява, охлажда се и се прибавя към яйчната примес. Слагат се последователно и останалите артикули и по този начин приготвеното тесто се поставя да се пече в авансово загрята на 180 градуса фурна. Може да се употребява за кексове, рула и торти, само че те не би трябвало да са с тежък крем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР