Бирената мая се получава от едноклетъчната гъбичка Saccharomyces cerevisiae и

...
Бирената мая се получава от едноклетъчната гъбичка Saccharomyces cerevisiae и
Коментари Харесай

Ползи от бирената мая

Бирената квас се получава от едноклетъчната гъбичка Saccharomyces cerevisiae и се употребява за изработката на бира. В същото време обаче тя е необятно употребена като хранителна добавка – най-много поради високото си наличие на протеини, витамини В и минерали (основно хром и селен). Той има горчив усет и не трябва да се бърка с хлебната квас.

Съдържанието на хром в бирената квас може да сътвори интерес у хората с диабет вид II (неинсулинозависим диабет), защото той намалява кръвната захар. Този минерал подкрепя организма да употребява инсулина по-ефективно, което понижава равнището на глюкоза в кръвта.

Освен това хромът играе значима роля в усвояването на въглехидратите и липидите. Според данните от проучване, оповестено през 2011 година в Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, бирената квас значително и еднообразно добре понижава общия холестерол и липопротеините с ниска компактност - така наречен неприятен – LDL холестерол, и повишение на положителния HDL холестерол. Бирената квас е потребна също при диария, липса на вкус и при предменструален синдром.

В някои елементи на света бирената квас е позната на множеството хора още от детската им възраст, тъй като се употребява като обичайно средство в националната медицина срещу всевъзможен тип инфекции. Полизахаридите в бирената квас са от изгода за цялостното ни здраве, тъй като подкрепят регенерирането на клетките.

Нови проучвания потвърждават, че полизахаридите в бирената квас подтикват имунната система като ускоряват функционалността на микрофагите, борещи се с болестотворните микроорганизми.

 Кръвна захар

Заедно с протеините витамините от група В покачват възприятието за активност и понижават възприятието за отмалялост на тялото. В-витамините работят още върху положения като меланхолия, нервност и тревога. Според някои проучвания част от детайлите, съдържащи се в бирената квас, понижават риска от рак на кожата, а биотинът в нея укрепва ноктите и сухата коса.

Важно е да се знае, че в бирената квас не се съдържа Витамин В 12, който всекидневно се открива в месото и млечните артикули. И в случай че желаете да приемате всички витамини вкупом, е нужно да се храните здравословно, да спортувате и да избягвате напрежението.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР