Бирата е напитка, отдавна известна на човечеството. Обичаме я не

...
Бирата е напитка, отдавна известна на човечеството. Обичаме я не
Коментари Харесай

7 основни причини защо трябва да пием бира

 чаши бира

Бирата е напитка, от дълго време известна на човечеството. Обичаме я освен поради приятния усет и отпускащия резултат, само че и поради своите лечебни свойства. Важното е да се запомни: в случай че пиете бира, би трябвало наложително да е качествена и да не прекалявате с количеството. Тогава ще прекарате времето си освен на драго сърце, само че и с изгоди за здравето. Има най-малко 7 аргументи, поради които може да се поглезите с чаша пяна:

1. Бирата укрепва костите 

Много проучвания потвърждават, че бирата съдържа натурален силикон. Той спомага за растежа на мускулните тъкани и увеличението на дебелината на костите. В тъмното питие наличието на силикон е доста повече, по тази причина то може да помогне да се избегне остеопороза.

2. Бирата контролира равнището на холестерол

Учените потвърдили, че потреблението на бира покачва равнището на т.нар „ добър “ HDL-холестерол в кръвта.

3. Бирата понижа риска от развиването на диабет

Американските учени също по този начин са открили връзка сред потреблението на бира и риска от развиването на диабет вид II: използването на 05, литра качествена бира дневно може доста да понижи риска от развиването на това заболяване.

4. Бирата понижа риска от сърдечен удар

Повече от 100 проучвания на Харвардския университет открили, че умереното пиянство на бира се отразява позитивно на работата на сърдечно-съдовата система: доста понижа риска от сърдечен удар от 25 до 40 %.

5. Бирата попречва образуването на камъни в бъбреците

Скорошно проучване демонстрира, че вероятността от развиване на бъбречно-каменна болест (уролитиаза) се понижава с до 40 % при умерена (една бутилка на ден) консумация на бира.

6. Бира против рака

Някои учени имат вяра, че в избрани случаи бирата даже може да попречи на развиването на заболяване и като рака. Съдържащият се в хмела ксантохумол блокира несъразмерното покачване на равнището на тестостерон, който е един от факторите, способни да провокират развиване на рак на простатата.

7. Бирата защищава от малоумие

Звучи необичайно: алкохол да защищава от малоумие. Но ксантохумолът в действителност оказва помощ да се избегне оксидативния стрес, който е един от факторите, предизвикващи малоумие. Затова хубавата бира (разбира се, в умерени количества) оказва помощ да се запази яснотата на мозъка даже в зрелост.

Тази информация сигурно ще зарадва феновете на пенливата напитка. Важно е да запомните, че усъвършенствания в живота ви може да направи единствено качествената бира.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР