Binance и главният изпълнителен директор Джао ще поискат отхвърляне на жалбата на американския надзор

...
Binance и нейният главен изпълнителен директор и основател Чанпенг Джао
Коментари Харесай

Binance и нейният главен изпълнителен директор и основател Чанпенг Джао планират да поискат отхвърляне на жалбата на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC), в която криптоборсата е обвинена в нарушаване на Закона за стоковите борси на САЩ и някои свързани с него федерални разпоредби.

Binance трябва да представи отговора си на жалбата на CFTC на 27 юли и планира да поиска отхвърляне на жалбата, според съдебно заявление от понеделник.

През март CFTC съди Binance, най-голямата криптоборса в света, и Джао за това, че са управлявали това, което регулаторът твърди, че е "незаконна" борса и "фиктивна" програма за съответствие.

В жалбата си CFTC заяви, че поне от юли 2019 г. досега Binance "е предлагала и изпълнявала сделки със стокови деривати от името на американски лица" в нарушение на законите на САЩ.

CFTC и Binance не отговориха веднага на искането за коментар от информационна агенция Ройтерс.

Бинънс и Джао бяха съдени и от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ през юни за предполагаемо управление на "мрежа от измами", като бяха изброени 13 обвинения срещу Бинънс, Джао и оператора на нейната уж независима американска борса.

Бинънс е разследвана и от Министерството на правосъдието на САЩ по подозрения за пране на пари и нарушения на санкциите, съобщи по-рано Ройтерс.

>Източник: "Бинънс": Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР