Билла България ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането

...
Билла България ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането
Коментари Харесай

Билла ще инвестира близо 50 млн. лв. в нова складова база до Стара Загора

" Билла България " ще влага близо 50 млн. лева в построяването на нова складова база до Стара Загора, която ще обслужва магазините на веригата в Централна и Южна България. Откриването е планувано за първата половина на 2025 година, оповестиха от компанията.

Парцелът от 55 декара се намира до село Загоре, област Стара Загора. Справка в Имотния указател демонстрира, че имот от 59 дка в региона е закупен от " Билла недвижимости " за 5.2 млн. лв. безусловно преди дни от " Маркет сървис ", сподели инспекция на " Капитал ".

Основната складова база на " Билла " сега се намира в с. Столник, общ. Елин Пелин.

Реклама 200 нови работни места
Застроената повърхност ще е 16.5 хиляди кв. метра, на която ще са ситуирани изсъхнал и охладен склад, както и административна част. Складовата база ще разкрие над 200 нови работни места. За чиновниците ще бъдат обособени просторни пространства, зали за отдих, кухни и външни беседки.
Зелени решения
Складът ще разполага с фотоволтаична система, която ще създава 90% от нужната електрическа енергия. Ще бъде внедрена и специфична технология за хладилни съоръжения, позволяваща остатъчната температура от хладилните елементи да бъде употребена за отопление на пространствата през зимните месеци. В плана са заложени още последно потомство системи за следене и надзор на всички изразходвани запаси, в това число водните. Ще бъде внедрена и технология за събиране на дъждовната вода, която ще се употребява за напояване на зелените площи към базата.

Складовата база ще бъде сертифицирана по интернационалния BREEAM стандарт за зелено строителство, който подсигурява, че е проектирана и ще бъде ръководена с най-малък отпечатък върху околната среда и по най-високите стандарти за резистентност.
Компанията
" Билла " е първата интернационална верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 година с откриването на първия си магазин в София. Днес тя е показана в 47 града в страната с общо 150 магазина и е водач по брой търговски обекти в България. Компанията е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 5200 чиновници.
Реклама
Българското сдружение си партнира с повече от 40 български фермери, доставящи сезонни плодове и зеленчуци от над 180 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цяла България.

За 2022 година " Билла България " регистрира 1.04 милиарда лева доходи, отбелязвайки над 24% растеж по отношение на 2021, и се подрежда на трета позиция, измествайки " Метро кеш енд кери "., а милиардните продажби са станали факт през ноември 2022 година Веригата обаче регистрира 15.632 млн. лева загуба за предходната година.
Свързани публикации И Дон Домат на регала 11 август 2023, 16:27 Оборотът на " Билла " скача с 24% до над 1.2 милиарда лева, към този момент продава и онлайн 26 април 2023, 16:42 Веригите: Чисто печелим приблизително по към 4 лв. на 100 лева доход 9 март 2023, 15:23
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР