Билла България ще инвестира 68 милиона лева в откриването на

...
Билла България ще инвестира 68 милиона лева в откриването на
Коментари Харесай

Билла България ще инвестира 68 млн. лева за експанзия и реновиране на обекти

" Билла България " ще влага 68 милиона лв. в откриването на 12 нови магазина и в реорганизация на 11 към този момент работещи през 2024 година, сподели за " Капитал " по време на конференция изпълнителният шеф на компанията Вигинтас Шапокас. Освен това веригата ще вложи 3 млн. лв. във фотоволтаични съоръжения, ситуирани върху покривите на пет нови фирмени паркинга. Българското сдружение ще влага и 30 млн. лв. във към този момент почналото строителство на втора складова база край Стара Загора, чиято обща стойност е 50 млн. лева Новост е също, че откакто предложи опция за онлайн извършване на покупки на столичани, през идната година " Билла България " ще приема онлайн поръчки и в Пловдив, Варна и Плевен.
Отново растеж на оборота
За първите 10 месеца на годината " Билла България " регистрира 15.8% скок на оборота, който надвишава 1.1 милиарда лв.. При сравняване на база еднакъв брой магазини нарастването на продажбите е 12%. Компанията отбелязва и 5.5% растеж на броя клиенти. Расте и пазарният й дял - от 19.2% в стойност за януари-октомври 2022 на 19.7% - за десетте месеца на 2023, по данни на NielsenIQ, заяви Вигинтас Шапокас.

" Миналата година бяхме на трето място в REWE Group по растеж на оборота. Тази година резервираме същото място, което значи, че сме забележими в състава на групата ", разяснява изпълнителният шеф на българското сдружение.
С над 150 магазина
Търговската верига резервира лидерската си позиция в страната по брой филиали с над 150 магазина. През тази година компанията влага 62 млн. лева в агресия и реновиране. Тя обнови 12 настоящи търговски обекта, а новоизградените до края на годината ще станат 12. За първи път " Билла " стъпва в Созопол, Чирпан, Троян, Силистра и село Граф Игнатиево. Експанзията значи и 250 нови работни места през тази година, заключи Вигинтас Шапокас.
Реклама
С инвестиция от 5 млн. лева компанията към този момент модернизира филиала си в столичния квартал " Хиподрума ", който по думите на Вигинтас Шапокас е образец за " магазин на бъдещето " - с повече естествена светлина и украса от естествени материали, с подготвени кулинарни решения, за опция за редица услуги под един покрив, със 180 места за паркиране.

50 млн. лева за нова складова база
Компанията разшири с 8000 кв. м централната си база в с. Мусачево край София. С инвестиция от 50 млн. лева комерсиалната верига, край Стара Загора. Депото обгръща територия от 55 декара и ще обслужва регионите на Централна и Южна България. Откриването е планувано за първата половина на 2025 година и ще разкрие над 250 нови работни места в района. Обектът ще бъде сертифициран по интернационалния BREEAM стандарт за зелено строителство, който подсигурява, че складовата база е проектирана и ще бъде ръководена с най-малък отпечатък върху околната среда и по най-високите стандарти за резистентност, прецизират от веригата.
" BILLA Днес " - в кварталите и дребните обитаеми места
Плановете на компанията плануват отваряне на магазини в Това са обекти с 450-600 кв.м повърхност, ситуирани в кварталите и в по-малки обитаеми места, с към 4000-4500 продукта, подбрани според от търсенето и спецификите на съответния район и локация, с цел да отговорят на всекидневните потребности на клиентите. Купувачите ще могат да се възползват от промоциите, годни за цялата верига. Първият магазин " BILLA през днешния ден " беше открит в Силистра, идващият е в гр. Добрич. За тази година са планувани четири такива обекта, заяви Вигинтас Шапокас.
Реклама Потребителите чакат повече промоцииКомпанията продължава да изследва потребителското държание. Най-важните фактори за избора на място за извършване на покупки са по-ниските цени и положителните предложения, качеството на продуктите, близостта до дома и разнообразният подбор, демонстрира скорошно изследване на " Билла България ". " Двадесет % от клиентите настояват, че пазарят по-малко и търсят стратегии за преданост, което също води до по-ниски цени. Хората чакат повече промоции и поддръжка за българските производители. Шестдесет % от потребителите показват, че произходът на продуктите въздейства върху избора им ", заключи Вигинтас Шапокас. Той акцентира, че веригата продължава да задържа инфлацията за крайния консуматор, като " влага в основни продуктови категории ". " През октомври инфлацията в покупната цена (от веригата към доставчиците) е 6.18%, а в продажната (от " Билла " към клиентите) - 1.60%. Нещо повече - през последните три седмици в " Билла България " означаваме дефлация - 1.45 за последната седмица и 2.6% - преди две седмици ", заяви Вигинтас Шапокас. По данни на веригата тя продължава да предлага над 1500 продукта на промоция всяка седмица, както и тематични взаимни начинания с снабдители за по-ниски цени. Свързани публикации " Билла " ще отвори 50 дребни магазина, в които ще важат промоциите на веригата 16 октомври 2023, 12:17 " Билла " ще влага близо 50 млн. лева в нова складова база до Стара Загора 28 септември 2023, 16:34 И Дон Домат на регала 11 август 2023, 16:27 Оборотът на " Билла " скача с 24% до над 1.2 милиарда лева, към този момент продава и онлайн 26 април 2023, 16:42
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР