BILLA България откри 131-вия си магазин в страната. Супермаркетът се

...
BILLA България откри 131-вия си магазин в страната. Супермаркетът се
Коментари Харесай

BILLA отвори първи магазин с каси за самообслужване

BILLA България откри 131-вия си магазин в страната. Супермаркетът се намира в модерния търговски център Марково тепе в Пловдив и е първият обект от веригата, оборудван с каси за самообслужване. Клиентите ще имат опция да маркират и заплащат сами покупките си на 4 каси. Иновативните уреди са изключително потребни в актуалната епидемиологична конюнктура, защото ще лимитират до най-малко директния контакт сред чиновниците и пазаруващите.

Новият супермаркет в Мол Марково тепе е осмият магазин на BILLA в Пловдив. С комерсиална повърхност от над 1000 кв.м., обектът предлага разнороден подбор от над 11 000 качествени продукта. Инвестицията в супермаркета от страна на веригата е в размер на над 2,3 млн. лева

С отварянето на магазина в Пловдив BILLA разкрива 40 нови работни места. По този метод компанията способства за оправянето с безработицата в страната, подбудена от рецесията с COVID-19. BILLA е един от най-големите работодатели в България, осгурявайки работа на над 4900 души.

„ Радваме се, че откриваме нов магазин в Пловдив. Вярваме, че въвеждането на каси за самообслужване ще трансформира извършването на покупки в още по-приятно преживяване и ще улесни доста клиенти. Убедени сме, че тази иновация ще се оцени от клиентите ни и по тази причина обещаваме, че веригата ни ще продължи да се развива, с цел да можем да отговорим даже на най-високите упования. “, разяснява Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Новият търговски обект от веригата в Пловдив ще предложи на клиентите многообразие от български артикули – свежи плодове и зеленчуци „ BILLA Градини “, отгледани в над 150 градини и оранжерии в България, прясно свинско и пилешко месо под личния бранд „ Българска плантация “, многообразие от млечни артикули, питиета и други. Асортиментът включва и обичаните на мнозина лични марки Clever, BILLA, BILLA Premium, BILLA Bio, огромна част от които също се създават в България.

Вече цели 20 години BILLA работи интензивно с локални производители и подтиква бизнеса им. Към момента компанията си партнира с над 460 родни производители, а единствено за последните месеци е разширила партньорската си мрежа с над 25 нови снабдители. В резултат на това клиентите могат да избират от над 150 типа салами и месни деликатеси, както и от над 100 продукта сирена и кашкавали, създадени от родни производители. Повече от 60% от виновността и ракиите, които веригата предлага, също са създадени в България.

В магазина в Mол Марково тепе, както и в останалите от веригата, са подхванати всички нужни ограничения за сигурност на клиентите и чиновниците. Остава пропускателният режим на входа, където са ситуирани дезинфектанти за разчистване на ръце и колички, а със стикери за съблюдаване на разстояние в касовата зона на магазина са обособени местата, на които да изчакват клиентите, тъй че да не се получава скупчване на хора. В допълнение на всички хигиенични ограничения се прави и регулярна стерилизация на зоните, до които имат достъп повече хора денем.

BILLA България навлиза на българския пазар през 2000 година с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. Компанията е и измежду най-големите задгранични компании у нас.

Според без значение изследване на швейцарската организация ICERTIAS за 2020-2021 година, българските консуматори са определили BILLA България като водеща в категориите „ Верига за продажби на дребно “, „ Отдел за пресни плодове и зеленчуци “, „ Отдел за прясно месо “, „ Програма за преданост “, „ Отдел за риба и морски блага “ и „ Отдел за деликатеси “.

BILLA България е обичана комерсиална верига на българите в четири следващи години (2016-2019) съгласно резултатите от единствената потребителска ранглиста у нас „ ЛЮБИМИТЕ МАРКИ “.

Веригата е показана в 38 града в страната със 131 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA вкара сполучливо и ритейл нововъведения в магазина си на бул. „ България “ в София, трансформирал се в пример за качество, прохлада, многообразие и улеснение. Само там извънредно за страната е показана най-голямата и сполучлива на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich.

Компанията сполучливо подтиква развиването на българското произвеждане, партнирайки си с локални производители в границите на разнообразни стратегии за развиване на районите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР