Билковият чай е прекрасна, ниско калорична и релаксираща напитка, която

...
Билковият чай е прекрасна, ниско калорична и релаксираща напитка, която
Коментари Харесай

10 билки които укрепват организма

Билковият чай е прелестна, ниско калорична и релаксираща напитка, която с изключение на всичко е извънредно потребна за здравето.Билките се употребяват от години за лекуването на разнообразни болести. Освен мощният им мирис, те са богати на антиоксиданти. Някои изследвания потвърждават, че съставките в избрани чайове могат да убият голям брой бактерии и понижават риска от инфекции.Антиоксидантните съединения имат и друго значимо свойство - те понижават количеството на свободните радикали, които повреждат клетките в тялото и стават причина за появяването на избрани заболявания. Преборете настинката с ехинацея
Ехинацеята е необятно публикувана за лекуване на елементарна простуда. Тя е мощна билка, която съдържа дейни субстанции, които подкрепят имунната система и облекчават болките при възпаления. Ехинацеята има и антиоксидантен резултат. В листата и цветовете на растението се съдържат полизахариди (вещество, известно с това, че задейства имунната система).

 
Лайката се бори с безсънието
Лайката е доста известна билка, която се употребява по целия свят. Тя успокоява стомаха, облекчава подуването на корема и оказва помощ при неприятно храносмилане. Лайката успокоява мозъка и оказва помощ да се отпуснете и да освободите напрежението. Някои хора са алергични към нея и би трябвало да заобикалят използването.Ако имате проблем със заспиването, чаша чай от лайка преди лягане, несъмнено може да даде чудесни резултати. Тя се бори с безсънието като успокоява тялото и мозъка и дава опция на човек да заспи по натурален метод, без намесата на лекарства.
  Мента за положително храносмилане
Тази билка оказва помощ за по-доброто храносмилане. Ментата се предлага за хора с проблеми с червата, камъни в жлъчката и така нататък Чаша чай от мента ще облекчи гаденето и повръщането.Ако имате киселини в стомаха, не пийте чай от мента, тъй като е допустимо положението ви да се утежни. Интересно е и това, че ментовият чай облекчава и херпесите. Добрият мирис също е бонус, който не е за занемаряване. Чаят от мента ще помогне и против лека кашлица, лека астма и несъмнено ще намали равнището на стрес в организма ви.

 
Лавандулата успокоява мозъка и тялото
Тази запарка може да повдигне и настроението ви при положение на д епресия. Тя се употребява от епохи както с козметични, по този начин и с медицински цели. Чаша чай от лавандула успокоява мозъка и тялото и води до елементарно и умерено заспиване. Лавандулата оказва помощ при лекуване на метеоризъм, колики, чревни инфекции и смутен корем. Той може да се употребява и посредством компрес на гърдите а облекчение на кашлица, бронхит, астма, настинка и други респираторни проблеми. Чаят от лавандула може да се употребява при деца и възрастни за понижаване на телесната температура по време на тресчица. Освен това, той има лечебни свойства и се употребява за измиване на рани, порязвания и даже язви.
  Маточина пази щитовидната жлеза
Чаят от маточина е извънредно ефикасен за усмиряване на нервите и тревогата. Студени пакетчета с чай от маточина оказват помощ за облекчение на херпеси и даже генитални язви, породени от вируса на Herpes Simplex. За лекуване на тревога, стрес и бодърствуване, смесете чай от маточина с валериан. Чаят от маточина оказва помощ и за контролиране на функционалностите на щитовидната жлеза. Ако смесите маточината с мента, това ще успокои стомаха и храносмилателния ви тракт. Чаят от маточина е потребен и за паметта, мозъчните функционалности и положителното въодушевление.

 
Шипката прави чудеса
Плодовете на шипката са едни от най-хубавите източници на витамин С, който е доста значим за имунната система, здравето на кожата и тъканите, както и за функционалността на надбъбречната жлеза. Определено не подценявайте шипката, когато решите да укрепвате здравето си.
Зелен чай за невисок холестерол
Зеленият чай носи доста изгоди за здравето, а това самопризнание получава даже и от лекарите. Намалява риска от рак и инхибира канцерогена от тютюнопушенето. Зеленият чай съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли, които оказват помощ за освобождението от свободните радикали.Той защищава от образуването на тумори. Зеленият чай намалява равнищата на холестерола и триглицеридите и по този метод спомага за положителното здраве на сърцето. Понижава кръвното налягане и защищава от кариеси и стоматологични проблеми. Зеленият чай е добър и в борбата с разнообразни вируси.
Глогът прави сърцето крепко
Листата, плодовете и цветовете на растението глог се употребяват в разнообразни ароматизирани чайове. Смята се, че това растение съдържа флавоноиди, които оказват помощ за възстановяване на здравето на сърдечносъдовата система и уголемяват кръвоносните съдове, което усилва циркулацията на кръвта и понижава напрежението. Чаят от глог оказва помощ при задържането на вода, като източва от тялото непотребната сол.
Джинджифилът ни зарежда с сила
Джинджифилът е енергизиращ стимулатор. Пиенето на чай от джинджифил подтиква положителната работа на храносмилателната система и в същото време успокоява. Джинджифилът е извънредно потребен за хора, които постоянно страдат от гадене. Той е потребен и за хора с артрит, поради противовъзпалителните си свойства.
Коприва против болки в ставите
Чаят от коприва се прави от листата на копривата. Въпреки жилещите й качества, чаят от нея е един от най-хубавите естествени асортименти за отбрана от болести, в това число анемия, високо кръвно налягане, артрит, ревматизъм, кашлица, настинка, инфекции на пикочните пътища и бъбреците и проблеми с пикочния мехур.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР