Бидони, обувки, домашни потреби и части от електро уреди! Това

...
Бидони, обувки, домашни потреби и части от електро уреди! Това
Коментари Харесай

Мисис България обезврежда ЕКОБОМБА

Бидони, обувки, домашни използва и елементи от електро уреди! Това е единствено част от „ улова “ към Панчаревското езеро, който събра по време на почистването на водоема Мисис България. Паолина Петракиева запретва ръкави, поставя ръкавици и маратонки и цялостни два чувала с боклуци в самодейността „ Да почистим регион Панчарево дружно “, която започва на 15 май Световния ден на климата и Международен ден на фамилията.

„ Често със фамилията ми се разхождаме по алеята към Панчаревското езеро. Винаги се нервирам, когато виждам какъв брой безотговорни хора има хвърлят си фасовете на алеята, изхвърлят изпитите бутилки бира или безалкохолно в гората под алеята ”, разкрива пред „ България Днес “ най-красивата омъжена българка, която с удоволствие прави уборка на крайбрежията на езерото и цялостни с възторг чувалите с отпадъци.

Заедно с нея в дружното разчистване се включват повече от 400 доброволци, които за 5 часа дружно събират близо 7 тона боклуци. Рамо до рамо работят както чиновници на районната администрация „ Панчарево “, които разчистват едно от тайните сметища под постройката на администрацията директно на брега на езерото, по този начин и кметът на регион „ Панчарево “ Николай Гюров.

„ Там от години застояваха счупени плетени столове, шкафове, авточасти, елементи от остарели водни колела и лодки. Виждам напъните на кмета на региона и чиновниците на комуналното звено. Видими са грижите, които са ежедневни вършат се уборки, прочиства се растителността, тъй че да не пречи на минаващите, поставени бяха табели, които осведомят хората да внимават, че може да има падащи камъни от ската над алеята “, споделя Поли.

Оказва се, че пространството край езерото пази своите секрети. Има места, на които се отсрочва отпадък с години, придошъл от течението на реката или съзнателно струпан от недобросъвестни жители.

„ Най-фрапиращо беше откритието на група доброволци под емблематичните трибуни на езерото. Оказа се, че железобетонната структура крие голямо бунище, същинска екологична бомба. Тя е забележима, в случай че се загледаш в дупките в бетона, които също са рискови, защото някой може да пропадне в тях или да се спъне в стърчащата и развалена арматура. И в случай че в останалите зони, било то секрети или очевидни, успяхме да освободим езерото от задушаващите отпадъци, то тук е нужна незабавната и съответна интервенция на институциите “, сигнализира Петракиева и прибавя, че от регион „ Панчарево “ ще ги уведомят.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР