Би било окуражително да се мисли, че ако Русия предприеме

...
Би било окуражително да се мисли, че ако Русия предприеме
Коментари Харесай

От Вашингтон до Минск демокрацията е под обсада

Би било окуражително да се мисли, че в случай че Русия предприеме военна намеса в Беларус, както направи в Украйна и Грузия, тогава Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО най-сетне ще сложат чертата. На Владимир Путин ясно ще бъде казано: „ Стига. Явна експанзия, секрети интервенции, зелени човечета, хакерски атаки, интервенция в избори и убийства. Ако в действителност желаете нова Студена война със Запада, ние сме подготвени и, както предишния път, Русия ще загуби, написа английският вестник The Guardian в материал, показан без редакторска интервенция от организация Фокус.
Това би било успокояващо, само че нереалистично. Както сподели реакцията на Европейски Съюз на националното въстание в Беларус предходната седмица, главната задача за европейските водачи е да избегнат борбата с съветския президент. Наистина споделиха на да не се намесва. В подмяна на това обаче те дадоха обещание, че самите те няма да се намесват. " ЕД е взаимен с народа на Беларус ", споделиха те. Както се оказа, солидарността значи лимитирани наказания и поддръжка за " народен разговор ", който режимът към този момент отхвърли.
 Джеймс Пардю: България се ръководи от тип подправена народна власт Джеймс Пардю: България се ръководи от тип подправена народна власт
" Демонстрациите демонстрират, че желанието за същинска народна власт остава мощно в духа на българския народ. Голяма част от популацията желае...
За смелите протестиращи в Минск, които се пробват да сложат завършек на диктатурата, предпазливостта на Европа сигурно би трябвало да е огромно отчаяние. Често се споделя, че множеството беларуси са щастливи да останат покрай Русия. Подобно изказване изисква деликатно разглеждане. Проучване през 2019 година откри, че 89% от интервюираните са позитивни или неутрални към Европейски Съюз. Нивото на доверие е високо. Този месец фалшифицираните избори не бяха избор за присъединение към Европа. Те обаче бяха гласоподаване за европейските полезности.
Дори и без европейския напън, Путин има аргументи да се сдържа. Сега ясно се удостовери догатката, че отслабеният и затова по-приветлив Александър ще остане в президентството. Предположенията, че беларуската " мощ на народа " може да провокира безредици в Русия в навечерието на идните районни избори, също наподобява несъразмерна. Това, което се случва, стартира да наподобява като следващата победа за Кремъл и следващото проваляне за силите, застъпващи се за демократичните промени.
Може би в миналото съдният ден ще пристигна за Путин, само че не и в този момент. Европа се опасява от него, Доналд Тръмп го прикрива, Китай е другар с него. Чувството му за безотговорност е мощно. Неслучайното отравяне на съветския опозиционен водач , който пътува до неудовлетворен Сибир, е злокобно познато. Нима можем да се съмняваме кой носи главната отговорност? Посланието на Кремъл, както вътре, по този начин и отвън страната, е смъртоносно и безкомпромисно.
Сривът на беларуската гражданска война, в случай че сме очевидци на него в този момент, се случва в показателен миг за цялата все по-интензивна международна борба за демократичните права. В един лагер са силите на реакцията - автократи, властнически националисти, популисти и расисти, които ръководят посредством разделяне, принуждение и боязън. В противоположния лагер - либерали и прогресисти, придържащи се към концепциите, учредено на законите на правата на индивида и полезностите.
Тази международна битка стартира в края на 90-те години. Тя унищожи митовете за „ края на историята “ и триумфа на Запада. И тази война продължава на всички места. „ Това, което вършим в идващите 76 дни, ще се отрази на бъдещите генерации “, предизвести Барак Обама предходната седмица, до момента в който Демократическата партия се приготвя за изборите в Съединени американски щати. Той приказва за опасността за американската народна власт. Всъщност опасността е на всички места. И прекомерно постоянно борбата се оказва изгубена.
 Нов апел - митинг в отбрана на демокрацията, пред Президентството Нов апел - митинг в отбрана на демокрацията, пред Президентството
" Призоваваме всички жители, които считат себе си за демократи, без значение от политически им разбирания, да защитят Президентската инс...
Просто се огледайте. В новият китайски закон за национална сигурност бързо унищожава това, което остана от намерено, представително ръководство, до момента в който Англия и нейните съдружници се оглеждат в близост безсилно. Цензурата и заплашването се популяризират като болест.
В Тайланд продемократичните митинги против трансформиралата се в държавно управление хунта на военачалник Праджет Чан-ох приключиха с ареста на деятели по подправени обвинявания предходната седмица.
В Ливан, разтресен от опустошителна детонация в Бейрут, очакванията за смяна на остарелия политически режим се давят в море от апетит и беднотия, до момента в който същите егоистични елити, които унищожиха страната, се борят за власт. В Мали, в миналото модел на актуалната африканска народна власт, боен прелом смъкна определения президент и неговите водачи дадоха обещание нови избори, в случай че и когато сметнат за добре.
Тези разпръснати случаи ги сплотява едно и също нещо: по какъв начин най-мощните водачи в света изкривяват, пренебрегват или изцяло отхвърлят хипотетичния либерален консенсус, който се е появил след 1989 година В Китай сътвори имперско ръководство, откакто заглуши критиците със закани. В Бразилия, Египет, Турция, както и в Русия, определените диктатори опорочават демокрацията.
Провалът на демократичния императив обаче е изключително изострен в Съединени американски щати. Разследване на двупартийния Сенат предходната седмица удостовери констатациите от отчета на Мюлер: Кампанията на Тръмп за 2016 година е била в колаборация с Русия за смяна на хода на изборите. Всъщност Сенатът беше по-обвинителен. По принцип там обявиха, че Тръмп лъже, казвайки, че не знае, че Русия е хакнала имейлите на Демократическата партия, които WikiLeaks разгласява след това.
 Известни персони със особено писмо: Коронавирусът убива и демокрацията Известни персони със особено писмо: Коронавирусът убива и демокрацията
Повече от 500 души и организации предизвестиха за „ опасност “ от „ избрани държавни управления “ и тяхното отрицателно въз...
Нека бъдем почтени, става въпрос за незаконно държание, за което Тръмп един ден може да бъде вкаран в пандиза. Той беше съизвършител в „ интрига против американската народна власт “, както написа New York Times. Обама сподели, че Тръмп " ще унищожи нашата народна власт, в случай че е належащо, с цел да завоюва ". Те не преувеличават. Тръмп е главният зложелател на демокрацията, без значение дали става въпрос за възпрепятстване на правораздаването, измами в Украйна, бойкот на вота по пощата, непотизъм, корист с власт, всекидневни неистини и " подправени вести ".
Това е потискащият образец, даден от недостойния правоприемник на „ арсенала на демокрацията “ на Рузвелт. Не изненадващо диктаторите, автократите и властническите водачи виждат себе си като спечелили. Тази заразна чума визира Англия посредством Борис Джонсън и Доминик Къмингс, както и Европа. Беларус е единствено последният неуспех на демократичния блян. Ако Тръмп завоюва още веднъж, всички неприятни момчета също ще завоюват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР