Би Би Си, Франк Гарднър: Русия казва, че е глупост, че

...
Би Би Си, Франк Гарднър:
Русия казва, че е глупост, че
Коментари Харесай

Може ли Путин да започне война на 9 май?

Би Би Си, Франк Гарднър:

Русия споделя, че е нелепост, че ще разгласи тотална война на Украйна през идващите дни. Досега Москва отхвърляше, че е във война, а вместо това определяше нашествието си в Украйна като " специфична военна интервенция ".

Но западни чиновници спекулират, че президентът Владимир Путин може да употребява военния церемониал на успеха в Русия на 9 май, с цел да разгласи ескалация на военните дейности. В дните преди нашествието на 24 февруари съветските управляващи се подредиха на опашка, с цел да се присмиват на догатките за идна инвазия като „ западна нервност и агитация “.

И въпреки всичко те нахлуха, като хванаха сюрпризирани даже доста украинци. Така че най-малкото, което можем да чакаме, са някои триумфални известия за реализирани цели и победени врагове. Реални или имагинерни.

Вината за бавния ритъм на съветско нахлуване в Донбас евентуално ще бъде хвърлена върху НАТО и евентуално ще има спомагателни предизвестия към Запада да спре да оказва помощ на Украйна да се пази. Каквото и да се случи на 9 май, мъчно е да забележим края на тази война скоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР