БХК - един от туморите, който от години разяжда страната

...
БХК - един от туморите, който от години разяжда страната
Коментари Харесай

Журналистка: БХК е един от туморите, който от години разяжда страната ни

" БХК - един от туморите, който от години разяжда страната ни. Чета и се чудя да се дръзвам ли, да рева ли. Толкова уплаха към България и българите, събрана на едно място, толкоз ненавист и операции, толкоз усърдие да очернят всичко, непокриващо се с техните критерии. 177 страници платено плюене “, написа журналистката и цитира отчета.
" Нарушения на права, а не законни ограничавания за ръководство на епидемията – това е знакът на 2020 година. "
 Годишният отчет на БХК: Нарушения на права, а не законни ограничавания за ръководство на епидемията Годишният отчет на БХК: Нарушения на права, а не законни ограничавания за ръководство на епидемията
На 11 май Българският хелзинкски комитет показа годишния си отчет за правата на индивида. Непропорционални ограничавания, дискриминаци...
" У нас в изключително неподходяща позиция се оказаха уязвимите групи, които бяха подложени на несъразмерни ограничавания и ограничения по отношение на други стопански и обществени групи:
• блокади на ромски квартали без в тях да са открити случаи на инфектирани хора... "
"...При ескалацията на напрежението по време на най-големия митинг през есента – този на 2 септември – с изключение на спокойно протестиращи, от полицейски произвол пострадаха също и доста публицисти... "
" Присъствието на ултранационалистически обединения в държавното ръководство оказа отрицателно въздействие върху ситуацията на малцинствата и върху правата на индивида в България. Високопоставени политици се ангажираха от време на време с дискриминационни подстрекателства, чийто обект станаха ромите, македонците, ЛГБТИ хората, хората с увреждания, както и неправителствените организации, които се застъпваха за техните права. Правораздавателните органи останаха пасивни към подстрекателствата. "
" Ще ви върна малко обратно. Помните ли, че предходната година Демократична България заплаши да сезира Европейски Съюз, в случай че измененията, които касаят финансирането на НПО-тата, бъдат признати. Тогава Вътрешна македонска революционна организация предложи НПО-тата да заявяват финансиранията си от чужбина и да обезпечат бистрота на процеса. Демократична България, която постоянно енергично е заявила, че се бори със зъби и нокти с корупцията очевидно в този случай счете, че е безусловно недопустимо да знаем повече за финансирането на всякакви хиляди знайни и незнайни организации.
 БХК връчи обичайните награди за принос към правата на индивида БХК връчи обичайните награди за принос към правата на индивида
В Международния ден за правата на индивида — 10 декември обичайните награди „ Човек на годината “ на Българския хелзин...
Да си дойдем на думата. БХК е учреден на 14 юли 1992 година Приоритетно пази няколко съществени групи - ромите, бежанците, мигрантите, пандизчиите, както и хората с друга полова ориентировка. БХК им предлага правна помощ под формата на съвещания или посредством вдишване на каузи пред вътрешните или интернационалните съдилища. Официално, финансирането на организацията се прави от чужбина, като измежду фондациите през годините са: Институт „ Отворено общество “ на Джордж Сорос, Върховен комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, Европейски център за правата на ромите, Ромски учебен фонд, Фонд „ Джърман Маршал “ и други.
Да си напомним и какво се случи през 2014 година, когато Национална агенция за приходите назначи данъчна инспекция на БХК. Тогава БХК се пробваха да обяснят, че данъчната инспекция е форма на принуда против тях. Защо? Защото дейностите на Национална агенция за приходите били непредвидени (тоест, по сигнал), а не планови. Опитайте се да осмислите какво значи това – че те би трябвало да са авансово наясно по кое време ще ги ревизират, тъй като никой, даже и страната, няма право ненадейно да ревизира произхода на средствата им. Скандално е и друго – оказа се, че двадесет и две години БХК не е проверяван. Скандално е и, че точно неправителствените организации са необикновено гръмогласни по тематиката за бистрота и отчетност на всички институции, само че когато това касае тях, настава на пръв взор необяснима реакция.
През 2004 година БХК пази джихадиста Ахмед Муса Ахмед в Страсбург, наказан от българския съд на три години отнемане от независимост условно поради: проповядване на „ коренен ислям, на антидемократична идеология и принудително изменение на открития държавен строй, очерняне знамето на Република България и проповядване на расова, национална и религиозна омраза и ненавист “.
Организацията води и каузи в отбрана на сепаратистите от ОМО Илинден.
В предаване по национална телевизия пък, Красимир Кънев се опълчи на химическата кастрация на педофилите, с мотив, че по този начин ще бъде наранено тялото им и ще докара до необратими увреждания на организма им.
 Съдът в Страсбург: България нарушава правата на деца, лишени от независимост Съдът в Страсбург: България нарушава правата на деца, лишени от независимост
Днес Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) оповести решението си по делото Д. К. против България (жалба № 76336/16). Делото, воде...
БХК упрекнаха и България в „ съучастничество в геноцид “, поради депортирането на 11 838 евреи към концлагери в Полша.
През 2015 година момчето, което работи добре с ножа, а точно Джок Полфрийман, който беше наказан на 20 години затвор поради убийството на Андрей Монов в София, беше измежду номинираните за премията „ Човек на годината " на Българския хелзинкски комитет (БХК) в качеството си на ръководител на Българско затворническо съдружие за реабилитация. БХК повлия с позиция и върху правосъдното решение за предварителното освобождение на килъра, а както се оказа по-късно, към този момент беше връчвала награди на част от правосъдния състав. Съдебният състав, управителен точно от Калин Калпакчиев, пусна Джок Полфрийман по-рано от пандиза.
А през годините, БХК нееднократно е провело и семинари за магистрати.
Само да напомня и още нещо - интернационалната Хелзинска федерация за правата на индивида е прекратила своята активност още 2008 година, а нейният ръководител е наказан за нерегламентирано заграбване на средства “, приключва журналистката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР